torsdag 30. juli 2015

Vinaigrettepoteter og fargerik salat

Det har blitt mye grilling i det siste. Lite variasjon på menyen høres kanskje kjedelig ut, men så lenge man har ulikt tilbehør fra gang til gang, går det fint an å bruke grillen hver dag uten å bli lei. Denne gangen var det helstekt entrecote på grillen og fargerik salat og sennepsvinaigrettepoteter på bordet. Veldig smakfull kombinasjon, både for gane og øyne. Poteter

Enkle å lage, man koker bare poteter, rører sammen dressingen og blander det med potetene. Serveres lun. 

Dette trenger du
Nypoteter

3 deler olivenolje
1 del hvitvinseddik
Litt honning
Salt og pepper etter smak
Dijonsennep
Masse fersk timian, salvie, oregano eller andre ferske passende urter
Finrevet hvitløk


Slik gjør du
Kok potetene. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hakk urtene. Rør dressingen inn i potetene sammen med urtene. Dryss litt av det grønne på toppen. Serveres gjerne lunkne.

Fargerik salat

I utgangspunktet kan man bruke hvilke grønnsaker man ønsker eller har tilgjengelig. Jeg satt sammen litt etter hva jeg hadde i kjøleskapet og litt etter farger. Krutonger er perfekt å lage dersom man har ciabatta til overs.

Dette trenger du
Tomater
Gul paprika
Rød løk
Krutonger laget med tomatpesto
Persille


Slik gjør du
Skjær tomater, paprika og rød løk i tynne skiver og legg lagvis på en tallerken. Stek krutonger som beskrevet i oppskriften HER, og tilsett litt tomatpesto i pannen. Legg krutongene over grønnsakene og dryss over et rikelig lag med persille på toppen.

Dette kan serveres hver for seg eller sammen, til kjøtt, fisk eller bare som en lett lunsj dersom du har rester. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.