tirsdag 10. februar 2015

Restaurant Tårnet og løpetur i København

                                                                                                          /sponset tur/

Tårnet

Rasmus Bojesen, innehaver av den relativt nystartede restauranten Tårnet i Christiansborg Slot i København har skjønt det; lekker mat blir enda bedre når den serveres med en god historie.


Kjøkkentjeneste har vært på tur til København med VisitDenmark sammen med en gjeng fine folk. Tine fra Tinemonsen.no, Marte fra CasaKaos, Astrid fra I just had to tell you so og Linda fra Hviit. Og selvfølgelig Julie fra VisitDenmark og Linda fra DFDS. Københavnbåten tok oss til Kongens by, og vi tilbragte fantastiske dager på ærverdige Hotel d'Angleterre. Mer om dette i et annet innlegg.Tilbake til Tårnet. Med storslagen utsikt over København kan man nyte klassisk dansk kjøkken i nyskapende innpakning i ærverdige lokaler. Christiansborg Slot rommer Folketinget, og tårnet, som er Københavns høyeste, åpnet opp for skuelystne gjester sommeren 2014. Som en som setter pris på kombinasjonen gammelt og nytt, var Tårnet en opplevelse for både gane og øyne. Her er gamle murvegger og steinskulpturer blandet med ny dansk design. Friske blomster i rause vaser og den flotteste utsikten man kan tenke seg. Menyen består av klassiske danske retter i moderne og delikat innpakning. Til kaffen kan man nyte en liten bit Oialla, prisvinnende sjokolade laget på ville kakaobønner fra Bolivia som Rasmus Bojesen står bak. Vi spiste smørbrød i alle varianter, her får man både rødspette, sild og leverpostei. Restauranten holder åpen fra klokken 11:30, så det er muligheter for både lunsj, ettermiddagste med kaker fra eget kjøkken og middag. Champagne serveres hele dagen.


Treningstips i København

Noe av det aller beste med å reise nye (eller velkjente) steder, er muligheten til å spise ute. Jeg elsker å utforske nye restauranter og samler på gode matopplevelser. De siste årene har jeg også sett gleden ved å trene når jeg er på reise. Hvorfor bryte gode rutiner bare fordi man er på tur? I de fleste hoteller finnes det nå relativt greit utstyrte treningsrom der man kan få svettet litt fra seg. Men hvorfor ikke kombinere trening og sightseeing? Copenhagen Running tilbyr guidede løpeturer klokken 07:00 om morgenen, med ulike lengder og tema. Jeg klarte meg på egenhånd denne gangen, og benyttet sjansen til å nyte kaffekoppen en time lenger på hotellrommet, det er tross alt ikke hver dag jeg våkner i hvite hotelldyner i luksuriøse omgivelser.Uansett, med utgangspunkt i Kongens Nytorv er det enkelt å frese gjennom Nyhavn og bort langs havnen til Københavns turistattraksjon nummer én; Den lille havfrue. Derfra kommer man seg raskt inn på Kastellet, et av Danmarks best bevarte festningsområder. Å se bygatene våkne til liv med joggeskoene på gir en deilig følelse av tilhørighet, og det er noe sjarmerende med å delta på sidelinjen når københavnerne går til jobb med kaffekoppen i hånden eller følger barna sine til skolen. Med retur langs "de fem søerne" ble det en fullverdig treningsøkt med passende innslag av turistattraksjoner og hverdagsliv i København.Om du synes dette høres ut som en grei tur, kan du følge dette på kartet; Start Kongens Nytorv - Nyhavn - Den lille havfrue - Kastellet (nordsiden) benytt sjansen til noen bakkeintervaller inne på området, dette er det eneste stedet med antydninger til stigninger på turen, eller bare løp tvers gjennom området over den brolagte veien - da får du med deg både inngangen og en nydelig kirke på veien ut - Bredgade - Oslo Plads - Dag Hammarskjölds Allé og ned langs sjøene. Inn Gyldenløvesgate og bakgatene nord for Strøget ned til Kongens Nytorv.

God tur!

Denne reisen ble sponset av VisitDenmark med samarbeidspartnere, på tilsvarende tur andre pressefolk blir invitert med på. Det blir ikke lagt føringer på hva vi skal skrive om eller hvor mye vi skal dele på blogg eller Instagram. Jeg har delt opplevelsene som jeg tror leserne mine kan ha nytte av, og erfaringen er kun mine egne. 

Jeg har vært på tur med VisitDenmark tidligere, om du har lyst til å lese tidligere innlegg, kan du trykke HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.