mandag 2. februar 2015

Økologiske sukkerfrie havrevafler

                                                                                                       /sponset innlegg/

Det går fint an å lage vafler helt uten sukker - også uten bruk av de mer eller mindre sunne sukkererstatningene som finnes på markedet. Ikke bare går det fint, det smaker veldig godt også! Som regel har man syltetøy, rørte bær eller annet på vaflene, og da trenger man strengt tatt ikke sukker i vaflene i tillegg. Vannet i oppskriften gjør vaflene sprø.



Tips! Om du trenger å tømme kjøleskapet for rester av kremfløte, crème fraiche, rømme, yoghurt naturell eller lignende, kan dette selvsagt tilsettes. I såfall justerer man melmengden til passende konsistens.

Dette trenger du
3 økologiske egg
3 dl økologisk havregryn
3 dl økologisk hvetemel
2 dl økologisk sammalt spelt
1/2 dl vann
5 dl økologisk melk
1 ts økologisk bakepulver
1 ts økologisk vaniljesukker
3 ts økologisk kardemomme
100 gram økologisk smør


Slik gjør du
Visp eggene sammen i en bakebolle og bland sammen mel, havregryn, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme i et desilitermål. Tilsett vekselvis vått og tørt under grundig røring. Bland tilslutt inn smeltet smør. La røren svelle i omtrent 30 minutter og stek vafler slik du pleier.

Dette innlegget er skrevet som ledd i et oppdrag for Helios.

1 kommentar:

  1. Riktig sunn variant dette. :) Om du erstatter hvetemelet med økologisk siktet spelt, blir de bedre fordøyelige for oppblåste mager, siden du allerede har sammalt spelt oppi.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.