torsdag 19. februar 2015

Helaften i København

                                                                                                                   /sponset tur/

Liker du å planlegge? Det gjør jeg. Til både glede og irritasjon for andre. Fordelen med å planlegge er at man får med seg de tingene man ønsker når man er på tur. Altfor mange ganger har jeg tenkt at jeg har lyst til å spise et sted, for så å finne ut at de har fullbooket tre uker frem i tid når jeg har gått innom på impuls. Ulempen er at man går glipp av den fantastiske opplevelsen det er å bare ramle inn et sted som viser seg å være en liten perle. En liten perle som man som turist er den eneste som vet om.
Geoffrey i sving bak bardisken på Balderdash


Kjøkkentjeneste har vært på tur til København med VisitDenmark sammen med en gjeng fine folk. Tine fra Tinemonsen.no, Marte fra CasaKaos, Astrid fra I just had to tell you so og Linda fra Hviit. Og selvfølgelig Julie fra VisitDenmark og Linda fra DFDS. Københavnbåten tok oss til Kongens by, og vi tilbragte fantastiske dager på ærverdige Hotel d'Angleterre. Mer om dette i et annet innlegg.

Fordelen med å reise på tur med VisitDenmark er at vi kjærlig blir geleidet fra det ene stedet til det andre - som man ikke ante fantes. Her er et forslag til helaften i København, tilsvarende vi hadde - en helaften som inneholdt både aktivitet, middag og en night cap.

Selvom det er deilig å trimme spise- og shoppingmuskelen når man er på storbyferie, kan det være en fin avkobling å få senket skuldrene og få kroppen i aktivitet på annen måte. På Copenhagen Yoga kan man være med på vanlige yogaklasser, eller man kan bestille private timer. Studioet drives av Mette Ørum, en utrolig varm og energisk kvinne som leder alle timene, og hun tar gjerne imot norske yogier. Yogastudiet har til og med en egen liten leilighet man kan leie dersom man ønsker intensive yogadager. Kanskje noe for de som vil dra på sin egen treningsreise i kombinasjon med hyggelige Københavndager? Følg gjerne Copenhagen på Instagram for inspirasjon.

Wannabe-yogi
Sokkelund Café & Brasserie ligger på Fredriksberg, og er restauranten som har blitt samlingspunktet for alle kokkene i København. Og hva er vel ikke bedre enn å spise der kokkene selv spiser? Stedet er typisk bistropreget, og jeg må innrømme at selvom det er lett å la seg blende av stilrene Michelin-steder, så er det nettopp slike plasser som Sokkelund hvor jeg virkelig har de beste matopplevelsene. Jeg liker så godt det rustikke, litt uslepne og den uformelle stilen som preger steder som dette. Vi spiste en forrett med løyrom og hadde en himmelsk mørbrad til hovedrett.

Foto: Sokkelund
Ellers er det mulig å få både klassiske danske smørrebrød, diverse salater, burgere eller ulike fiskeretter. På Sokkelund kan du dessuten ramle innom både for frokost, lunsj eller en liten "brunch drink". Full meny HER. Sokkelund er både på Facebook og Instagram.

Balderdash er stedet å dra innom dersom man ønsker seg en særegen avslutning på kvelden. Her får du spesialdesignede drinker og en god historie. Det er et relativt nystartet sted som ligger i en liten bakgate ovenfor Strøget - nokså sentralt med andre ord. Innehaveren, Geoffrey, som nylig gjorde københavner av seg, har tatt kreativitet og skaperglede med seg fra New York, og er fast bestemt på å skape et annerledes sted i jungelen av utesteder i København. Her er det mulig å trekke seg litt vekk fra andre i adskilte rom, stedet kan bestilles til egne events og kunst er en del av opplevelsen. Vi koste oss med gode drinker, så vel uten alkohol som med. Jeg synes ofte de som ønsker en alkoholfri opplevelse blir avspist med kjedelige greier i glasset, men her var det virkelig lagt arbeid i alle typer av drinker!

Balderdash finnes både på Facebook og Instagram.

Denne reisen ble sponset av VisitDenmark med samarbeidspartnere, på tilsvarende tur andre pressefolk blir invitert med på. Det blir ikke lagt føringer på hva vi skal skrive om eller hvor mye vi skal dele på blogg eller Instagram. Jeg har delt opplevelsene som jeg tror leserne mine kan ha nytte av, og erfaringene er kun mine egne. 


Jeg har vært på tur med VisitDenmark tidligere, om du har lyst til å lese tidligere innlegg, kan du trykke HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.