tirsdag 29. juli 2014

Kokosis - sukkerfri om du vil

Jeg elsker smaken av kokos! Og i jakten på avkjøling i varmen, har jeg laget denne utgaven et par ganger. Oppskriften ville nok ikke passert den mest interesserte isentusiasten som er mer opptatt av konsistens og kjemi enn av smak, men jeg prøver meg likevel. Isen er sukkerfri, siden jeg har brukt sukrin som søtstoff, men det går selvsagt an å bruke sukker istedet dersom man foretrekker det. Så dette går også under tvil i kategorien "treningsmat".


Dette trenger du
2 egg
2 spiseskjeer sukrin
2 spiseskjeer kokosmasse
1 ts vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang
1 dl kremfløte
2 bokser kokosmelk

Slik gjør du
Kokosmelken må ha stått i kjøleskapet, slik at man kan skille kokosvannet fra fettet. Pisk egg og sukrin til eggedosis og bland inn kokosmasse. Pisk kremfløte og kokosfett til en kremaktig konsistens sammen med vaniljesukker eller vaniljefrø og bland med eggedosisen. De som har iskremmaskin kan benytte seg av dette nå. De som ikke har iskremmaskin, setter bollen i fryseren og rører omtrent en gang hver halv time, til massen er blitt til iskrem - jo mer iherdig man rører, desto mer silkemyk blir isen.

Lurer du på om du skal skaffe deg iskremmaskin? HER har jeg skrevet litt om iskremmaskinen jeg har til Kitchen Aiden min. Jeg har tilsvarende til Kenwooden hjemme, og den fungerer etter de samme prinsipper. Bare still spørsmål i kommentarfeltet dersom du lurer på noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.