søndag 24. februar 2013

Ostesmørbrød for influensasyke

Fy søren, for en uke det har vært! Jeg har ligget med feber, sår hals, ømme ledd, hodepine og generelt ekstremt dårlig form. Influensa, med andre ord. Og det var ikke bare jeg som måtte holde sengen, de to yngste guttene mine var også syke. Nå er vi alle på bedringens vei, men jeg har bare lyst til å viske ut uka fra hukommelsen min, det har vært min verste på lenge.

Ostesmørbrød er ikke bare knakende godt til lunsj på en kald dag, til middag en travel dag eller til kvelds en lang dag. Det er noe av det enkleste du kan lage også, og derfor en av de tingene jeg såvidt klarte å lage - riktignok den dagen jeg ikke var i så aller verst form.

Det er selvsagt mulig å gjøre både mye og lite ut av et ostesmørbrød, og jo bedre råvarer du har, desto mer spennende og mer smakfullt blir resultatet. 

Dette er ostesmørbrød møter arme riddere, det vil si toastloff dyppet i en egg- og melkeblanding smaksatt med litt sennep. Stekt i panne på svak til middels varme med ost på toppen. Skikkelig comfort food.


Dette trenger du
1 egg
1 dl melk
1 ts Dijonsennep
3 skiver toastloff
6 skiver Norvegia vellagret
Nøytral olje til steking

Syltet agurk og sennep til garnityr

Slik gjør du
Visp sammen egg, melk og sennep i en vid bolle. Dypp toastloffene i blandingen og legg i en stekepanne med litt nøytral stekeolje. Stek skivene på begge sider til de er gylne. Legg på to osteskiver på hver toast og vent til de er smeltet. Del toasten på tvers og legg sammen. 

Server med syltet agurk og litt sennep blandet med majones. 

Her er det selvsagt også fritt frem å tilsette all verdens andre ting, for eksempel en god skinkeskive. 

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Dette så kjempe godt ut!

    SvarSlett
  2. Jøss, det var en spenstig kombinasjon! Hvorfor bruker du Norvegia forresten?

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.