fredag 15. februar 2013

Lapper for treningsjenter eller andre proteinsultne

Ironisk nok har jeg spart denne oppskriften til idag. Lapper som har blitt en favoritt etter trening, til lunsj på hytta etter en god langrennsløpetur, eller når jeg har hatt lyst på noe godt om kvelden. Lapper uten sukker, men som gir et godt energipåfyll etter at man har slitt litt og brukt muskler. De som har fulgt med på Kjøkkentjeneste vet at jeg har trent masse det siste året (og gått ned i vekt), de som følger meg på Instagram har kanskje sett at jeg har hatt et prosjekt #dagenstrening gående en stund. Mest for gøy og for å få en liten oversikt over all den treningen jeg faktisk driver med, men også for å presse og pushe meg selv. (Og ekstra gøy er det selvsagt når jeg får tilbakemeldinger om at jeg inspirerer andre også.)

Ja, det var den ironien, da. Jeg har vært ute av drift i en uke. Stort sett sittet på en stol. Haltet rundt. Snerret. Brølt litt. Vært heks.

Det skjedde noe med kneet mitt forrige fredag, da jeg trente. Det var som om noe løsnet, og som erfaren kneskadet, vet jeg at noe er galt. Lang og kjedelig historie kort; diverse timer er bestilt og jeg håper at jeg får fikset dette så raskt som mulig. I mellomtiden blir jeg nødt til å drive med alternativ trening, både rent kroppslig og mentalt (snerremestring, heksetilbakeholdenhet osv - hadde virkelig ikke sett for meg at treningen faktisk har hatt så stor betydning for min mentale helse - er rett og slett blitt avhengig).


Så var det lappene, da. Laget uten sukker, med havregryn, cottage cheese og egg. Oppskriften rekker til et par lapper, akkurat perfekt dersom man er litt sulten. Fyr løs. Og squat litt for meg også i mellomtiden.

Dette trenger du
1 egg eller to eggehviter dersom du har til overs
1 stor spiseskje cottage cheese
2 spiseskjeer havregryn
Kardemomme

Om man ønsker, kan man ha en most banan i røra også. Da blir den søtere på smak og det blir selvsagt enda litt mer å kose seg med.


Slik gjør du
Visp sammen egg, cottage cheese, havregryn og kardemomme. La røra svelle en stund, slik at den binder bedre. Stek i stekepanne på middels varme, og vær litt forsiktig. Siden det ikke er mel i denne, vil røra være skjørere enn en vanlig røre.

Server med for eksempel kesam (dersom du tenker på fettinnhold osv.) eller crème fraiche (dersom du ikke tenker på fettinnhold - men da hadde du neppe laget akkurat disse lappene i utgangspunktet...) og gjerne friske bær, oppskårne epler eller lignende.

8 kommentarer:

 1. Skal prøve tror jeg vil kutte ut kardemommen og ha en banan i ja..

  SvarSlett
 2. Alltid godt med noen sunnere alternativer :) Takk for tipset!
  Ha en flott helg, og god bedring til kneet ditt :)
  Ingrid

  SvarSlett
 3. Jeg har noen trenings idioter i heimen, disse skal jeg lage til dem.
  Ha en god helg
  Klem
  Liza

  SvarSlett
 4. Hvis du kjører røra litt i stavmikser henger lappene bedre sammen.
  Og så er det også godt å blande i ett halvt, grovt raspet, eple, som et alternativ til banan.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for tips - det skal jeg test ut! Og eple, nam, det smaker sikkert nydelig! Har hatt epler i "vanlige" lapper, men ikke forsøkt i slike lapper enda. Må prøves. :)

  SvarSlett
 6. Disse var kjempegode! Lurt tips med stavmiksing! Slo til med litt vaniljekesam og bær på, det likt også den brødleie mannen min godt :)

  SvarSlett
 7. Kjempegode! Og veldig fin kommentarboks (mye bedre enn at man på en måte kommer til en ny side) :D

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.