mandag 28. januar 2013

Mine beste knekkebrød

Jeg lager jevnlig knekkebrød, men ikke så ofte som ønskelig. Jeg skulle gjerne hatt det tilgjengelig til enhver tid, for hjemmelagde knekkebrød er virkelig godt. Det er ikke bare smaksløkene mine som liker knekkebrød, magen gjør også det. Dessuten holder jeg meg mett utrolig lenge med et par knekkebrød til frokost eller lunsj.


Heldigvis er det enkelt å lage selv, det tar heller ikke så altfor lang tid. Det som tar mest tid er sannsynligvis irritasjonen over at man ikke til enhver tid har alle ingrediensene tilgjengelig i skapet. Så ta frem en lapp, noter alt under punktet "dette trenger du" og ta deg en tur i butikken. Så er knekkebrødene etter ørlite innsats bare et par timer unna.

I disse knekkebrødene har jeg tilsatt enda litt mer nøtter enn jeg pleier. Dessuten brukte jeg både cashewnøtter og paranøtter, i tillegg til valnøtter. Nøttene gir ekstra god smak, samtidig som de metter godt. Nøtter har også et høyt innhold av sunne fettsyrer, og ernæringseksperter anbefaler et daglig inntak av 30-60 gram nøtter. Go nuts!


Dette trenger du
2 dl sammalt grov rug
2 dl solsikkefrø
2 dl små havregryn
2 dl havrekli
1 dl cashewnøtter, hakket
1 dl paranøtter, hakket
1/2 dl valnøtter, hakket
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
7 dl kaldt vann


Slik gjør du
Rør alt sammen og sett deigen til å svelle i en halv time. Fordel den deretter i tynt lag på tre bakeplater med bakepapir. Bruk en litt stiv slikkepott. Stekes i 30-40 min i ca 160 grader varmluft. Etter 10 minutters steketid, lager man spor i deigen med pizzakniv så de blir lettere å brekke i fine knekkebrødbiter når de er ferdigstekt. Tørkes tilslutt én time på 100 grader med døren på gløtt, slik at fuktigheten slippes ut. Om du skifter ut enkelte ingredienser med andre, pass på at det er det samme målet. Denne røren er akkurat tilpasset tre bakeplater slik at ikke knekkebrødene blir for tykke. Oppbevares i lufttett boks.

8 kommentarer:

 1. Nam! Dette var en ny vri med nøtter i. Skal absolutt prøves en dag. Jeg lager også knekkebrød sjeldnere enn jeg skulle ønske så kanskje en ny oppskrift setter fart på sakene?! ;)

  SvarSlett
 2. Jeg syns knekkebrød er kjempegreit å lage nettopp fordi du kan lage det av det du har i skapet. Noe helkorn, nøtter og frø har man alltid, og på den måten blir de aldri helt like. Jeg bare passer på å holde forholdet korn/nøtter/frø noenlunde likt som i originaloppskriften.

  SvarSlett
 3. Åh, de så digge ut :) Ble inspirert til å bake knekkebrød nå, merker jeg :) Må bare finne meg en gluten- og nøttefri oppskrift ;)

  SvarSlett
 4. Må nok prøves, spiser bare knekkebrød jeg.... Liker ikke brød :)

  Carpe diem

  SvarSlett
 5. Desse vart kjempegode! Eg har ikkje kasta meg på denne trenden før no;)
  Hadde oppskrifta i bakhovudet då eg handla i dag, men tok kruskakli i staden for havrekli... jaja, gode vart dei okke som:)

  SvarSlett
 6. Disse var steingode. Jeg hadde bare kruskakli i skapet, men gode ble de likevel :-) Disse blir garantert laget igjen her i huset!

  SvarSlett
 7. Så bra å høre! Jeg digger også disse, og må nesten begrense meg når jeg har laget dem. Spiser som om det skulle vært småkaker.... :-)

  SvarSlett
 8. Tok utgangspunkt i oppskriften din i går og lagde noen veldig gode knekkebrød. Takk for inspirasjonen. Jeg har skrevet et blogginnlegg og linket til siden din. :-)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.