torsdag 16. august 2012

Pasta med salvie, grillet gresskar og salsiccia

Inspirasjonen til pasta med salvie og gresskar kommer fra en eller annen utenlandsk matblogg jeg leste i sommer. I øyeblikket kan jeg ikke huske hvilken det var, men jeg husker veldig klart at jeg umiddelbart tenkte "Oj, her var det mye smør" og "Den retten må jeg lage!" Det så veldig fristende og enkelt ut med bare et par ingredienser, helt vegetarisk var den også.


Da vi fikk besøk av gode, gode venner på hytta - som ikke bare er usedvanlig generøse, men også hadde vært på harryhandel i Sverige - ble det pastaretten med pølser i tillegg. Heldigvis var det ikke snakk om ordinære, kjedelige lavkvalitetspølser, det var skikkelige italienske salsiccia - rå, grove pølser med masse smak - pølser vi som vanligvis ikke får tak i her i byen. (Heldigvis har vi en slakter som lager langt bedre pølser enn de Gilde avspiser oss med, men salsiccia får vi altså ikke tak i.)


Middagen den dagen ble derfor pasta med gresskar og salvie, masse salvie - slik jeg husket den fra det blogginnlegget jeg ikke klarer å lokalisere - samt hvitløk, pinjekjerner, litt sitronskall og pølser. Om du ønsker å droppe pølsene er jeg faktisk sikker på at det blir omtrent like godt. Kombinasjonen salvie, hvitløk, grillet gresskar og sitron var veldig vellykket - ikke spesielt overraskende, da.

Dette trenger du
Pasta - jeg brukte vanlig spagetti, selvom jeg hadde sett for meg linguini
Butternut gresskar
Hvitløk
Masse salvie
Pinjekjerner
Sitron
Smør til steking
Nykvernet pepper
Eventuelt salt

Slik gjør du
Begynn med gresskaret. Del det i to på langs og fjern kjernene. Pensle det med litt olivenolje og legg det med kjøttet ned på varm grill. Snu det deretter og la det grille under lokk på indirekte varme til gresskarkjøttet er helt mykt. Om man ikke har grill, kan gresskaret bakes i ildfast form i ovn på 180 grader. Kjenn på det underveis og ta det ut når kjøttet er mykt.


Knus og hakk masse hvitløk og fres det i smør i en panne på litt under middels varme. Ha i masse hakket salvie, en neve pinjekjerner og litt finrevet sitronskall. Klem også ut saften av sitronen over blandingen. Kok pasta etter anvisning på pakken og grill eller stek pølsene. Ha deretter pastaen i pannen sammen med urtene og bland godt, skjær gresskaret i terninger og anrett både pasta, gresskar og biter av salsiccia på en pastatallerken. Dryss eventuelt over litt frisk salvie.

3 kommentarer:

  1. Ser godt ut - og likner veldig på en oppskrift fra jamie oliver med ravioli fylt med gresskar, også den med salviesmør. Butternut squash heter forresten flaskegresskar på norsk :)

    SvarSlett
  2. Så gøy at du har en oppskrift med butternut. Jeg oppdaget denne fantastiske grønnsaken i Sør- Afrika, der bruker de den til alt mulig. Helt nydelig i salat med for eksempel fetaost og bacon, men det vet du sikkert:)

    SvarSlett
  3. Så spennende, ser kjempegodt ut!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.