mandag 23. januar 2012

Sweet sticky rice

I dag feirer store deler av verdens befolkning kinesisk nyttår og vi går inn i dragens år. Da vi var i Vietnam i jula var det tydelig at det ble lagt mye energi i forberedelsene til årets mest betydningsfulle merkedag, têt.

Chúc mừng năm mới!Jeg benytter derfor anledningen til å blogge litt om en søt og deilig asiatiskinspirert dessert.Med så stor tilgang til søt frukt som man har i Vietnam, har man ikke utviklet dessertmenyen noe videre. Det er derfor stort sett frukt til dessert, og når sant skal sies trenger man heller ikke mer. Imidlertid fikk vi flere ganger servert sweet sticky rice, og her har jeg forsøkt å gjenskape oppskriften.

Dette trenger du
3 dl jasminris
6 dl vann
1,5-2 dl kokosmelk
Sukker etter smak
Mango
Sesamfrø
Peanøtter

Slik gjør du
Skyll og kok risen på vanlig måte. Bland kokosmelk og sukker. Pass på å ikke bruke for mye sukker, kokosmelk er søtt i seg selv. Når risen er ferdig kokt, blandes kokosmelken med risen slik at det blir en litt klebrig masse. Rist sesamfrø og peanøttene i en middels varm panne. Serveres med fersk mango i skiver og et godt dryss med sesamfrø og hakkede peanøtter.

5 kommentarer:

 1. En variant av den norske varianten med avkokt ris, tyttebær og fløte.. Eller riskremen vår. :)

  SvarSlett
 2. Mmm...Har aldri tenkt på den kombinasjonen av de smakene der. Men det høres (og ser) helt fantastisk ut! Denne skal jeg prøve meg på.

  SvarSlett
 3. Hei, til sticky rice brukerman gjerne en ris type som man kaller glutious rice, man får det i en invandrerforretning:-) mener ikke å kritisere, men bare fortelle hvor man kan få tak i ingredienser
  Eller ser det veldig godt ut:-)
  Klem
  Liza

  SvarSlett
 4. Takk for tips, Liza! Jeg liker å lære nye ting og tar det selvsagt ikke som kritikk. :-)

  SvarSlett
 5. Fikk smake sticky rice på en thairestaurant i Stavanger i går. Nydelig!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.