onsdag 25. januar 2012

Kokosis

Jeg er visst fremdeles litt i Asia. Dette er riktignok ingen asiatisk oppskrift, mer oppskrift med enkelte asiatiske ingredienser. Kokos smaker søtt og godt og egner seg til bruk i is. Jeg har derfor redusert mengden med sukker som jeg bruker i grunnoppskriften min til is. Neste gang vil jeg teste ut sorbet med kokos.Dette trenger du
4 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl kokosmasse
4 dl kokosmelk (1 boks)
3,5 dl H-melk
1 ts vaniljesukkerSlik gjør du
Varm opp kokosmelk og H-melk med halvparten av sukkeret til kokepunktet. Tilsett koksmassen og vaniljesukkeret og rør godt. Eggeplommene og resten av sukkeret piskes til det er hvitt og luftig. Ha en øse av den varme melkeblandingen i eggedosisen og pisk det godt sammen med en visp. Hell eggedosisen tilbake i gryten med den varme melken. Rør sammen med en visp til det er helt sammenblandet. Dette skal varmes forsiktig opp til omtrent 80-85 grader, eller rett under kokepunktet, mens man visper. Blandingen skal så vidt tykne. Massen må ikke koke, så her gjelder det å være oppmerksom. Hell den varme ismassen i over i en ny og ren bolle eller gryte. Rør av og til mens massen avkjøles. Sett i kjøleskapet så den er helt avkjølt før du eventuelt setter igang med iskremmaskinen.

Ha massen over i en iskremmaskin og kjør til isen er ferdig. Server umiddelbart. De som ikke har iskremmaskin, setter bollen i fryseren og rører omtrent en gang hver halve time, til massen er blitt til iskrem - jo mer iherdig man rører, desto mer silkemyk blir isen.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.