onsdag 7. desember 2011

Lapskaus med svineknoke og epler

Jeg er rett og slett tilhenger av mat i gryte. Mat som tar lang tid, som fyller huset med deilige dufter og som skal opp i en høyere enhet før den kan spises. For en liten stund siden var det tilbud på svineknoke, og her snakker vi grisebillig. Kr 19,90 per kg kostet herlighetene, så det var bare å hive i kurven. Den ene knoken ble til tomatisert gryte de to andre ble til tradisjonell lapskaus. Skjønt, ikke helt tradisjonell lapskaus, jeg hadde også i eple - en smak som matchet den røkte og saltede smaken godt.Dette er en skikkelig porsjon. Nok til middag på fem to dager og enda en liten boks til fryseren.

Dette trenger du
2 svineknoker, saltet og røkt
1 middels stor kålrabi
6 middels store gulrøtter
800-900 gram poteter
Nykvernet pepper
Fersk timian
2-3 epler (etter smak)
Persille til servering
Evt. salt (antakeligvis ikke nødvendig)Slik gjør du
Legg svineknokene i en romslig gryte og fyll med vann til de er dekket helt. La knokene koke til kjøttet løsner fra beina, dette tar omtrent halvannen time. Rens knokene for kjøtt mens du koker inn kraften. Rens og skrell gulrøtter, kålrabi og poteter og skjær alt i like store biter. Ha grønnsakene i kraften (ta vekk overflødig - det skal dekke grønnsakene akkurat) og kok det mørt, minimum 15 minutter. Tilsett deretter det rensede kjøttet og smak til med nykvernet pepper og timian. Rett før servering tilsettes eplene skåret i biter.

Serveres med et dryss hakket blad- eller kruspersille og noen skiver epler ved siden av.

1 kommentar:

  1. Mmm. Lapskaus er kjempegodt! Lyst å prøve denne en dag.. :) Flott blogg du har! :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.