mandag 31. oktober 2011

Gresskarsuppe versjon 2.0

Det er halloween i kveld, eller allehelgensaften, som det kalles på norsk. Om du er heldig kommer det søte, utkledde barn på døra og tigger om snop - eller uheldig, alt ettersom hvilken innstilling man har til den relativt nyinnførte skikken "knask eller knep".


Antall observerte gresskarlykter på trappene i helgen kan imidlertid tyde på at det befinner seg en god del ubenyttet gresskarkjøtt i de tusen hjem akkurat nå - samt gode tider for godtesøkende hekser og skjelett, siden tent lykt på trappen betyr at man er velkommen inn. Derfor kommer det en oppskrift på gresskarsuppe.

Dette trenger du
Hokkaidogresskar eller butternut squash, omtrent 1,5 kilo
1 stor rød løk
4 fedd hvitløk
1 rød chili (evnt. mer dersom du liker det sterkt)
1 liter hønsekraft (evt. Knorrs små pakker med fond)
Spisskummin
Koriander
Frisk koriander
Olivenolje
100 gram Philadelphiaost
50 gram pinjekjerner
Maldonsalt


Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader. Vask gresskaret skikkelig, skjær av bunn og topp og fjern kjernene. Om du bruker butternut squash - eller flaskegresskar som det også heter - må det skrelles. Skjær gresskaret i terninger og legg det på et stekebrett kledt med bakepapir. Legg hvitløksfeddene sammen med gresskarterningene og ringle litt olivenolje over. Bak det i ovnen i omtrent 50 minutter. Når gresskaret bakes på denne måten istedet for at man bare koker det mørt, får man ut ekstra god smak.

Rist pinjekjerner i litt olje slik at de får en lett brunfarge. Strø over litt maldonsalt og ha det over i en skål. Dette skal brukes på toppen av suppen. Hakk løk og fres det gyldent i litt olje i en stor gryte. Tilsett hakket chili. Fres dette sammen med spisskummin og koriander (krydder) og ha i omtrent en liter hønsekraft eller -buljong. Ha i osten og de ferdig bakte gresskarterningene og kok opp.

Tilslutt skal alt kjøres glatt - enten i en blender eller med en stavmikser. Serveres med et dryss hakket koriander og pinjekjernene.

Et annet gresskartips? Gresskarpuré.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.