torsdag 18. august 2011

Basilikumpesto

Det bugner av grønnsaker på torget og i butikken! Jeg har latt meg friste av tilbudspriser og har fråtset i både tomater og krydderurter. To potter basilikum ble brukt til basilikumpesto som nå står i kjøleskapet på vei opp i en høyere enhet.Pesto er godt tilbehør til blant annet pastaretter og det løfter en trøtt matpakkeskive til nye høyder. Selv elsker jeg basilikumpesto sammen med brie, men aner ikke om det egentlig er en guilty pleasure jeg ikke burde skrive om, i fare for å avsløre meg selv som en som liker merkelige kombinasjoner. :)

Her er uansett min - om enn noe upresise - versjon.

Dette trenger du
2 potter basilikum
50-75 gram pinjekjerner
En god neve revet parmesan
1 fedd hvitløk - eller mer dersom du liker det
Olivenolje - bruk en som er god
Salt og pepper etter smakSlik gjør du
Ha litt av oljen og resten av ingrediensene, i en foodprocessor. Man kan også gjerne bruke en morter, men erfaringen min er at dersom jeg lager en del, er det enklere med foodprocessor. Kjør i vei og tilsett deretter så mye olje du vil ha, til konsistensen blir slik du vil ha den. Smak til med salt og eventuelt pepper tilslutt.

2 kommentarer:

 1. Nam :-)
  Så mye god mat på siden din :-)

  Også ønsker jeg meg høner i hagen :-)
  ( men det må vente litt enda ..)

  SvarSlett
 2. Denne oppskriften var du én dag for sent ute med, vi spiste pasta med pesto (oppskrift fra familiekokeboken til alfsen og gaustad), parmesan, ruccola, sukkererter og cherrytomater på onsdag =) Veldig godt, to tomler opp av kjæresten!

  Pesto er jo heldigvis ikke hokus pokus, men jeg har merket at det manglet på siden din ;)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.