lørdag 20. august 2011

Pølser på grillen med øl

Som tidligere antydet har vi hatt mange grillmåltider i sommer. Den siste dagen med gjester før ferien var slutt og vi måtte returnere til hverdagsliv og kjøkken uten havutsikt, var det å tømme kjøleskapet den eneste tanken bak menysammensetningen. Og ja, spise seg ut av fryseren også, forresten.


I fryseren lå det blant annet noen pakker med utvalgte pølser fra Brødrene Brubakken i Kragerø. Og dette er ikke hvilke som helst slags pølser, det er gode, gammeldagse hjemmelagede pølser fra en tradisjonell pølsemaker stiftet allerede i 1920. Oppskriften fant jeg i sommerens nummer av Maison Mat & Vin, her gjengitt fritt etter hukommelsen. Bladet ble nemlig ikke med oss hjem.

Dette trenger du
Pølser
Øl
Løk
Eventuelt chili

Slik gjør du
Grill pølsene på grillen. Ha dem over i en ildfast form og legg grovhakket løk og chili innimellom pølsene. Hell over øl og sett formen på grillen. Pølsene er klare når de har stått en stund. Da har noe av smaken fra væsken gått over i pølsene, hvilket gir en rustikk smak.

Serveres for eksempel med ovnsstekte poteter, rotmos som du finner i dette innlegget (også her til kjøtt tilberedt med øl!) og grov sennep.


Mmmm, det er nesten så jeg gleder meg litt til høsten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.