onsdag 17. august 2011

Pasta med kantareller

Det er til en slik middag jeg skulle hatt pastamaskin, så jeg kunne matchet den fantastiske kantarellen med noe litt mer ekslusivt enn ordinær ferdigspagetti. Pastamaskin står på ønskelisten. Hører dere? ØNSKELISTEN!

Uansett, det ble en god porsjon med kantareller på kveldsturen forleden dag. Det glimrer i gull i skogen på denne tiden, så det er bare å komme seg ut i kantarelland. Jeg trøster meg med at de angivelig kommer tilbake, igjen og igjen, selvom vi plukket det rimelig tomt der vi var mandag kveld.Dette er en lettvint middag i kategorien "Mat på 20 minutter". Vanligvis er jeg ikke så veldig opptatt av tid når jeg lager mat. Denne gangen kunne jeg uansett konstatere at det gikk fort og smakte herlig - på en gang. Hvis man da ser bort fra tiden jeg brukte på å plukke og rense kantarellen.

Dette trenger du
Pasta, jeg brukte vanlig spagetti
Kantareller
Smør
Olje
Sjalottløk
Hvitløksfedd
Fersk timian
Salt og pepper
Parmesan og persille til servering
Eventuelt pinjekjerner til serveringSlik gjør du
Lag kantarellstuing i en stor gryte. Finhakk sjalottløk og noen hvitløksfedd og stek det gyllent og mykt i en blanding av smør og olivenolje. Ha i renset kantarell. Riv soppen i litt mindre biter dersom de er for store. Tilsett masse fersk hakket timian og la det steke til kraften har kokt litt inn. Smak til med litt salt og pepper. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet og la den dampe av seg litt. Ha pastaen over i gryten med kantarell og bland godt. Smak om det er behov for litt mer salt. Serveres mens det ennå er godt og varmt med litt parmesan, et persilledryss og nykvernet pepper.PS. Soppkniv og -børste står også på ønskelisten.

3 kommentarer:

 1. Jeg fant, jeg fant, jeg også :D Og de har jeg tenkt å slenge på pizzaen og være skikkelig egoistisk og spise alt selv.....:D

  SvarSlett
 2. Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også :-)

  SvarSlett
 3. Soppsesongen er flere ting på én gang: trim, tålmodighetsprøve (rensing) kreativitet og nytelse.
  :-)
  Jeg syns ofte det enkle er det beste når det gjelder sopp-oppskrifter, så smaken på skogens gull kommer ekstra godt fram.
  Denne oppskriften så fristende ut :-)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.