onsdag 6. juli 2011

Mangolassi


Idag har det vært en sånn dag. En dag hvor man er mer i vannet enn på land. Hvor man lar solen tørke både badedrakt og kropp, såvidt, før man hopper uti igjen. Hvor kveldsbad klokken elleve er en naturlig ting, selv for syvåringer.


Dagen startet dessuten veldig bra, med mangolassi til frokost.

Det er sesong for pakistansk mango i disse dager. Den er enda søtere enn vanlig mango og er i sesongen til salgs på hvert gatehjørne i deler av Oslo, er jeg blitt fortalt. Jeg har besøk av omtenksom venninne, som i tillegg til å ta med ingredienser til mangolassi også lager den til frokost. Herlig. Jeg har sneket til meg oppskriften, slik at jeg kan lage lassi selv en annen gang, forhåpentligvis allerede om noen timer.Dette trenger du
2 mango
1/2 boks tyrkisk yoghurt
Melk
Sukker etter smak, ikke nødvendig dersom mangoen er ekstra søt

Slik gjør du
Rens mangoen og skjær den i store biter. Ha mango og yoghurt i en blender og fyll på med melk. Fyr løs. Smak eventuelt til med sukker.

4 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅÅÅ... Jeg MÅ kjøre til jobb i morgen så jeg kan kjøpe en kasse mango på tyrker-butikken!

  de er nyyydelige!
  rema/mega/kiwi-mangoer er nesten tørre og smakløse i sammenligning!

  dette gleder jeg meg til!

  SvarSlett
 2. Dagens nyhet er at jeg lagde rikelig til tre og endte opp med å være den eneste som likte det.
  mer til meg.. :)
  nå står en over-stor porsjon i kjøleskapet etter at jeg har forsynt meg rikelig, og oppdagelsen er lykkelig nok at den fint holder seg i minst et døgn i kjøleskap.

  SvarSlett
 3. Vi var i Thailand nå hvor mangoen er fantastisk, og jeg lurte på om det var mulig å få tak i disse i Norge. De pakistanske likner på fargen, og ut i fra hva du skriver også på smak. Hvor lenge er disse i sesong/mulig å kjøpe i Norge?

  SvarSlett
 4. Hei Anders. Jeg fikk mangoene av en venninne og bor (dessverre) ikke en by som er velsignet med butikker som fører slike ting. Så jeg vet rett og slett ikke. Men venninne min nevnte at mangoene var som norske jordbær. Om det betød at de fulgte den norske sesongen eller at de var like etterlengtet, vet jeg ikke.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.