torsdag 9. juni 2011

Eplelapper til frokost

Jeg laget eplelapper til frokost i dag, en liten luksus jeg unner meg når jeg nå engang er alene på hytta. Imidlertid gjør eplene og rosinene at man ikke trenger så mye sukker, dessuten bruker jeg halvparten mel og halvparten havregryn. Så alt i alt er ikke dette det verste man kan innta som dagens først måltid. Forresten er det godt til kvelds også, eller bare gi seg selv tid til en enslig lapp til kaffen en travel ettermiddag.Dette trenger du
2 egg
1-2 spiseskjeer sukker
Ca 2 dl melk
Evt. rester av matyoughurt, rømme, crème fraîche eller kesam
Mel og havregryn til røren blir passe
1 ts bakepulver
1-2 epler
1 håndfull rosiner
Kanel
Smør til stekingSlik gjør du
Visp sammen egg og sukker og tilsett vekselvis mel/havregryn og melk/rømme etc. Bland inn bakepulveret. La røren stå en stund og svelle. Skrell og riv eplene på grovt rivjern, og bland dette inn i røren. Tilsett eventuelt mer melk dersom røren er blitt for tykk. Stek lappene i stekepanne på middels varme. Dryss noen rosiner og litt kanel over hver enkelt lapp når de stekes.Serveres lunkne til et stort krus med god kaffe og noen ekstra eplebiter ved siden av.

6 kommentarer:

 1. Bildene dine er flotte Ina. Det er skikkelig FEELGOOD stemning i dem. Vi finner på noe til høstens utgave :-)

  SvarSlett
 2. Nå er frokosten planlagt til i morgen!

  SvarSlett
 3. Veldig godt! Kan eg låne oppskrifta (eg har gjort den om litt) i min blogg og linke? :)

  SvarSlett
 4. Det er selvfølgelig bare hyggelig, Sara. :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.