mandag 27. juni 2011

Bananbrød 2.0

Jeg har laget bananbrød mange ganger tidligere, jeg har til og med blogget om det. Det er en kjærkommen måte å bruke opp tilårskomne bananer på. Det som ellers havner i søppeldunken på grunn av feil farge og konsistens er en viktig ingrediens i kaken som er det perfekte følget til en kopp sterk kaffe. Og jeg maner til besinnelse - her snakker vi om en kake som smaker enda bedre dagen etter - når den er gått opp i en høyere enhet.

Dette er forresten en ekstra luksuriøs utgave - med både nøtter og sjokolade. Det er tross alt sommerferie.

Dette trenger du
2 store egg
2 dl sukker
3 middels store moste bananer + 1 banan til toppen (kan sløyfes)
1 ss crème fraîche
1 ss tyrkisk yoghurt (eller crème fraîche)
1 spiseskje solsikkeolje eventuelt annen nøytral olje
1 spiseskje vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
4,5 - 5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 neve hasselnøtter eller andre nøtter etter smak og tilgjengelig
100 gram lys sjokolade

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft. Kle en brødform med bakepapir. Visp egg og sukker til lys og luftig eggedosis. Bland i grovt moste bananer, crème fraîche, yoghurt, olje og vaniljeekstrakt. Sikt mel, bakepulver (og eventuelt vaniljesukker) og salt over blandingen og vend det sammen. Hakk nøttene og sjokoladen og bland det inn i deigen. Ha deigen over i formen og legg en banan i skiver på langs i formen. Stek i midten av ovnen til den er gyldenbrun på toppen, omtrent 50-60 minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv i midten av deigen for å se om den er ferdig før dere tar den ut av ovnen.Er det flere enn meg som er lei av å lese oppskrifter hvor vaniljeekstrakt inngår? Den gode nyheten er at det ikke er vanskelig å lage selv! HER finner dere oppskriften.

3 kommentarer:

  1. Hei! Jeg har lenge hatt lyst til å prøve banankaken din, så i dag laget jeg dobbelt porsjon. Jeg syntes eggene mine var i minste laget til å gå for 'store', så jeg tok ett ekstra. Hadde heller ikke creme fraice, så det ble dobbel dose med yoghurt. Da jeg skulle ha i melet syntes jeg det ble litt tykt, så jeg stoppet på 7 dl (for dobbel porsjon). Det var mer enn nok for min del :)

    SvarSlett
  2. Takk for tilbakemelding, peanuts! Det er alltid fint å få andres erfaringer - så kan man justere litt underveis dersom ikke oppskriften min er helt optimal. Mel oppfører seg litt ulikt - særlig dersom man måler i dl og ikke i gram. Noen meltyper (som for eksempel Vinjett) suger også mer væske.

    SvarSlett
  3. Ja, jeg vet, tenkte bare jeg skulle si ifra :) Brukte hvetemel fra Kvelde mølle, neste gang tror jeg faktisk jeg skal prøve meg på enda litt mindre mel. Brødet ble veldig godt, kollegene mine er glade!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.