mandag 9. mai 2011

Rabarbrakompott

Da tror jeg man offisielt kan innlede rabarbrasesongen, hvertfall i mitt distrikt. Rabarbrastilkene har vokst omtrent 15 cm pr. døgn den siste uka, og på lørdag klarte jeg ikke vente lenger. Det ble rabarbrapai og -kompott. Sammen med kanel- og vaniljeisen var det som å komme til himmelen en mild vårdag.

Her er oppskrift på kompotten, som kan brukes som den er på brødskiver, som dessert som den er med is eller krem, eller som fyll i rabarbrapai eller -kake. Eller som suppe i uttynnet stand.

Rabarbra er forresten kalorifattig og inneholder både a-, b- og c-vitaminer. Bladene på rabarbraen skal ikke spises.Dette trenger du
Rabarbra, renset og vasket
Jordbær
Sukker
Kanelstang

Eventuelt vann

Slik gjør du
Jeg svikter på mengdeangivelser i dag. Prinsippet er uansett å smake seg til hvor mye sukker man ønsker - jeg liker den når den er frisk og ikke så søt, andre foretrekker kanskje litt mer sukker.

Vask og skrell rabarbrastilkene. Skjær dem i biter på omtrent 1,5 cm. Ha bitene i en gryte sammen med en kanelstang og kok opp. Tilsett jordbær etter smak og la det småsyde i omtrent et kvarter. Ta gryten vekk fra platen og rør inn sukker. Smak deg til underveis. Etter at sukkeret er tilsatt skal ikke kompotten koke kraftig, siden sukkeret da kan gjøre blandingen brunaktig.

6 kommentarer:

 1. Herlig og så sommerlig! Heia rabarbra!! For oss uten hage blir da spørsmålet om du vet når det som regel kommer til salg i butikken?
  Takk for deilige oppskrifter!
  Keiserklem

  SvarSlett
 2. Hos oss har jeg sett rabarbra i butikken en liten stund allerede. :)

  SvarSlett
 3. Hos oss sto det gammeldags rabarbragrøt på menyen på søndag. :)

  SvarSlett
 4. Nam! Her er rabarbra og makrell tegnene på at sommeren har kommet :) Jeg elsker rabarbrasuppe men tåler ikke syren så godt, derfor gir jeg den et oppkok med vann først og heller av vannet før jeg tilbereder som vanlig.

  SvarSlett
 5. Det var et godt tips, tusen takk, peanuts.

  SvarSlett
 6. Jeg har falt pladask for bloggen din.. Utrolig inspirerende!!! I dag skal jeg teste ut disse oppskriftene dine:) Gleder meg:)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.