mandag 23. mai 2011

Hjemmelaget is med jordbærpuré og granskuddsirup


Jeg forsøker å finne bruksområder til granskuddsirupen min. Og siden frostingen til 17. mai-muffinsene med jordbær og nevnte sirup ble såpass vellykket, tenkte jeg at jeg skulle gjenta suksessen til isen som vi hadde til kaffe på nasjonaldagen vår.

Utgangspunktet er hjemmelaget vaniljeis.

Dette trenger du
6 eggeplommer
2 dl sukker
3,75 dl fløte (ikke matfløte)
3,75 dl H-melk
En klype salt
2 vaniljestenger
Jordbærpuré etter smak
1-2 spiseskjeer granskuddsirup (kan droppes)Slik gjør du
Varm opp melk og fløte til kokepunktet. Del vaniljestengene på langs og skrap forsiktig ut alle vaniljefrøene med en skje. Ha både frø og stenger i den varme melkeblandingen. Rør inn salt og tilsett granskuddsirupen. Eggeplommene og sukkeret piskes til det er hvitt og luftig.

Ha omtrent 2 dl av den varme fløte/melkeblandingen i eggedosisen og pisk det godt sammen. Hell eggedosisen tilbake i gryten med den varme fløten. Rør sammen med en ballongvisp til det er helt sammenblandet. Dette skal varmes forsiktig opp til omtrent 80-85 grader, eller rett under kokepunktet, mens man rører hele tiden. Blandingen skal så vidt tykne. Massen må ikke koke, så her gjelder det å være oppmerksom. Ha alt over i en stålbolle og avkjøl. Om du merker at blandingen begynner å koke, kan du sile alt gjennom en finmasket sikt. Rør i blandingen innimellom mens den står til avkjøling. Plukk opp vaniljestengene når blandingen er helt avkjølt. De som har iskremmaskin kan benytte seg av dette nå. De som ikke har iskremmaskin, setter bollen i fryseren og rører omtrent en gang hver halv time, til massen er blitt til iskrem - jo mer iherdig man rører, desto mer silkemyk blir isen. Tilsett jordbærpuréen når isen er frosset litt til.

Nytes fra en fin kopp med et par jordbær på toppen. Velbekomme og ta plass for himmelfarten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.