onsdag 11. mai 2011

Blåskjellkraft

I går skrev jeg om dampede blåskjell. Siden jeg hadde vært altfor grisk - eller sulten, om du vil - ved fiskedisken i butikken min og derfor plukket med meg to nett istedet for ett, tenkte jeg at jeg skulle lage skikkelig blåskjellkraft. Dessverre hadde jeg ikke handlet inn grønnsaker til det spesifikke formålet, men jeg brukte det jeg hadde; løk, hvitløk og gulrot. Med litt planlegging hadde jeg nok hatt i fennikel også.Dette trenger du
1 blåskjellnett
2 løk
2-3 gulrøtter
Olje til steking
1 spiseskje tomatpuré
Bladpersille
Vann

Slik gjør du
Fres hakket løk, hvitløk, gulrøttene og eventuelt resten av grønnsakene i litt olje. Ha i blåskjellene og dekk alt med vann. Tilsett bladpersille og kok opp. Bruk skje og fjern alt skummet som legger seg på toppen av kraften. La det syde i 20-30 minutter, skum av under hele prosessen. Sil av og redusér. Blåskjellene må kastes når de kokes på denne måten. Når du smaker kraften vil det ikke gjøre det grann! Mer om hva kraften kan brukes til kommer etterhvert... Følg med!

3 kommentarer:

 1. Heisann:-)
  Må bare si at jeg, ja, digger bloggen din:-)
  for en tid siden skulle du ha foredrag om kosthold på en skole, og du nevnte at du ville legge ut noe av det på bloggen din.. Har jeg gått glipp av det, eller kommer det kanskje? Ikke meningen å mase altså, men jeg så litt frem til å lese det:-)
  Ha en fin ettermiddag:-)

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Åse-Lill! Det er så fint og inspirerende med sånne komplimenter. Jeg har ikke glemt det, det kommer. :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.