lørdag 16. april 2011

Slik innleder man sommersesongen


Med et glass rosévin på terrassen, bare tær i sandaler, klukkende sjø, trekkende fugler og inspeksjon av urtehagen jeg forlot i fjor. (Og som jeg skrev litt om HER.)

Rapporten er som følger: Timian og sitronmelisse, begge opprinnelig butikkkjøpte beregnet på "innebruk", vokser allerede så det suser. Begge er blitt store tuer med friske og sterke stilker og blader som lukter og smaker nydelig. Imponerende å tenke på siden timianen opprinnelig var tynne stilker med stusselige blader.

Rosmarin og oregano i potte har ikke overlevd. De har heller ikke overlevd hjemme i potte, selvom det nok er enda mildere vinterklima der. Basilikum og koriander har ikke overlevd - noe jeg visste, siden det ikke regnes som stauder så vidt jeg vet.I morgen skal jeg plante ut urter jeg har hatt hjemme i det siste; rosmarin, to typer basilikum, koriander, gressløk, salvie (avbildet) og enda en sitronmelisse.

En fin lørdag ønskes alle fra [kjøkkentjeneste]!

(Dessuten må jeg innrømme at gjensynsgleden med KA'en min var stor. Den skal få kjørt seg i sommer. I sommer også.)

2 kommentarer:

  1. Upps, tror du skal vente litt med å plante ut basilikumen. Den tåler ikke temperatur under 10 grader... Sett den sørvendt inne foreløpig.

    SvarSlett
  2. Jeg prøver uansett. Forrige år har jeg også gjort ting som pr. definisjon ikke skal gå bra, men som har gått greit likevel. Jeg taper uansett ikke mer enn de tjue kronene planten i utgangspunktet kostet. Men ellers takk for tips.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.