lørdag 26. mars 2011

Penne arrabiata

Jeg siklet etter penne arrabiata da vi var på Bar Olio i forrige uke. Den ene fristende porsjonen etter den andre ble båret forbi oss, men siden vi hadde nok med spagetti vongole, riso nero og dorade ved bordet vårt, måtte det vente.Derfor ble det penne arrabiata på oss i går. Arrabiata betyr sint, og det er nettopp det sausen skal være - litt sterk i munnen. Retten er rask å lage, men som jeg har skrevet tidligere, tomatsausen blir bedre jo lenger den kan stå og småkoke på komfyren. Siden chilien man får i butikken er meget varierende på styrke, angis ikke mengden i oppskriften. Jeg brukte imidlertid to litt store chilifrukter i går. De var ikke særlig sterke, så jeg måtte tilsette litt ekstra chili på slutten. Det kan være greit å tenke at chilien forsvinner litt når den blandes med pastaen, så smak til etter at alt er blandet. Dessuten understrekes det at dette er lettvintvarianten med hermetiske tomater, den aller aller beste er selvsagt den med ferske tomater. Noe bøter man imidlertid på ved å bruke hermetiske cherrytomater fra Mutti, som er hakket bedre enn de andre - synes jeg.

Dette trenger du
Penne
1 middels stor løk
2-3 hvitløksfedd
Chili
Olivenolje til steking
Salt og pepper
Hermetiske cherrytomater fra Mutti
Sorte oliven
Bladpersille
Parmesan

Slik gjør du
Siden jeg liker at sausen koker en stund, pleier jeg alltid å få den i gang først. Finhakk løk og fres det mykt og gyldent i olje. Tilsett knust og finhakket hvitløk og finhakket chili. Ha i tomatene, smak til med litt salt og pepper og eventuelt en liten klype sukker. La det småkoke. Om den kokes for mye inn, kan man eventuelt tilsette noe av kokevannet fra pastaen etterhvert.

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Finhakk bladpersille og ha den klart til servering. Bland pasta og tomatsaus og tilsett sorte oliven. Legges på tallerken og serveres med et dryss bladpersille og parmesan på toppen.

Bladpersillen er vel ikke akkurat autentisk tilbehør, men i dag er det lørdag, så jeg er dristig. Dessuten liker jeg så godt at det er noe grønt og friskt på en tallerken.

1 kommentar:

  1. Dette så godt ut og skal testes ut!
    Og takk for restauranttips til Düsseldorf, er innom fra tid til annen uten at jeg har hatt de helt store kulinariske opplevelsene der, men nå vet jeg hvor jeg skal spise neste gang!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.