fredag 25. mars 2011

Matpakketips fra [kjøkkentjeneste]

Jeg fikk en hyggelig henvendelse fra klikk.no for en liten stund siden med forespørsel om jeg kunne komme med matpakketips. Det ville jeg selvsagt veldig gjerne! Artikkelen kan dere lese HER eller HER.Som noen kanskje har fått med seg har jeg tre gutter i alderen 7, 9 og 11 år. Vi har opp gjennom årene smurt en del matpakker, både da de gikk i barnehagen, når vi går på tur og selvsagt hver dag til lunsjen på skolen. Jeg hadde ikke så mye tid på meg til å lage matpakke for klikk.no, skrive noen ord om hva jeg hadde laget, samt ta bilder. Det ble derfor en matpakke uten de store kreative utskeielsene. Og sånn er det i grunn i hverdagen hos oss også. Ikke så mange fargerike innslag, ikke så mye fantasi. Dessverre, for det ser både morsomt og festlig ut med matpakker som ser ut som en hermetisk regnbue. Hos oss serveres det rett og slett ganske kjedelige matpakker og jeg forsøker så godt jeg kan å tenke "sunt, men godt". Guttene mine krever imidlertid med fornærmet mine stadig å få nugatti og syltetøy på skivene. De skal jaggu ha ti poeng for utholdenhet, for med mindre vi har hjemmelaget sjokopålegg - som ikke inneholder så mye sukker som annet i samme gate - kan de se langt etter sukkerbomber på skiven. Og det vet de også. (Når man lager sjokopålegget selv kan man bruke dadler eller aprikoser til søtning, slik at man slipper å bruke så mye raffinert sukker. Klikk på linken om du ønsker oppskrift.)Dårlig tid, ønske om å vise frem noen realistiske matpakker og etter rådslagning med den eldste sønnen - som elsker ost, den økologiske skinken fra Norgården, salat og paprika - ble det nettopp det. I grove tortilla, som nå også finnes i økologisk utgave - for de som er opptatt av det.

Man trenger altså ikke mer enn tortilla, ost, skinke og litt grønt tilbehør etter smak og behag for å variere matpakken ørlite grann.

God lunsj!

4 kommentarer:

 1. Et av problemene med matpakker er jo også at de skal fraktes. Man kan lage mange smilefjes og kule ting hjemme, men etter en del omveltninger i sekken så ser det ikke like fristende ut når matpakka åpnes.

  Det som tar litt tid hos oss er at de liker forskjellige ting, så man må lage forskjellige matpakker. Hadde vært enklere å lage 3 like, men hva gjør man ikke for at ungene skal spise godt. :-)

  SvarSlett
 2. Har sett gjennom bloggen din , masse fine oppskrifter, følger dæ videre, koselig om du følger mæ og.
  Ha en fin dag, Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 3. Jeg likte tilnærmingen din til matpakkekonseptet. Enkelt, sunt og godt, og ikke minst overkommelig for en morratrøtt mamma eller pappa :)

  SvarSlett
 4. Kul matpakke! Wraps er jo kjempegodt - sikkert for små mager også! Slike innlegg får meg til å få lyst til å lage matpakke selv :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.