lørdag 26. februar 2011

Mokkatrøfler rullet i pistasjenøtter

Hvem sier at hjemmelaget konfekt er forbeholdt julen? Herved skal det tilbakevises. Jeg planlegger middag med noen venner i kveld, og jeg hadde tenkt at mokkatrøflene skal bli finalen.
Dette trenger du
200 gram 70% sjokolade
2 dl fløte
2 spiseskjeer smør
3-4 spiseskjeer melis
1 vaniljestang
3 spiseskjeer espresso
ca 180 gram finhakkede pistasjenøtter

Dette er forresten basert på den samme oppskriften jeg brukte sist jeg laget chilitrøflerSlik gjør du
Varm opp fløten på svak varme. Grovhakk sjokoladen og ha den oppi den varme fløten sammen med smøret. Ta gryten av varmen og rør sammen. Det er viktig at blandingen ikke utsettes for sterk varme, da kan den skille seg. Om det skulle skje gjør det imidlertid ikke så mye, men da er det derimot viktig å blande alt sammen igjen mens det står kaldt og er i ferd med å stivne. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha det i sjokoladeblandingen. La vanlijestangen også ligge i. Tilsett melis og rør. Tilsett deretter espressoen. Smak deg til, jeg synes tre spiseskjeer var passende i denne oppskriften.

Når blandingen er helt sammenrørt skal den settes kaldt. Fisk opp vaniljestangen først. (Denne kan vaskes og tørkes og legges i boksen med hjemmelaget vaniljesukker eller vaniljeekstrakten.)

Sørg for å bruke slikkepott langs kanten og samle all sjokoladen i bunnen. Når alt stivner, vil du forstå at det er lurt at alt ligger fint i bunnen og ikke spredt utover kanten.

Sett sjokoladeblandingen kaldt, først i kjøleskap og deretter i fryseren.

Finhakk pistasjenøttene, slik at trøflene kan rulles rett oppi nøttehaugen.

Blandingen må ikke være for løs når du begynner å forme sjokolademassen, da går det ikke an å få til å lage kuler. Men den må heller ikke være for kald, da er det vanskelig å få til fine trøfler. De varmes raskt opp inni håndflaten og ender opp med noe skikkelig søl.

Det tok litt tid. Ikke fordi det tar tid å forme kuler - snarere tvert imot - om du avkjøler massen til perfekt temperatur, vil det være enkelt. Nei, jeg synes rett og slett at det var så kjedelig at jeg bare rullet noen av gangen.

9 kommentarer:

 1. Like knotete hver gang. Aldri mer rulle!

  Konfektformer er fremtiden! :)

  SvarSlett
 2. Det som imidlertid er lett med disse er at de delvis kan formes i haugen med pistasjenøtter - da blir det ikke så klissete!
  Enklere enn når man bare bruker kakao.

  SvarSlett
 3. Kan være med på det, men de chillitrøflene jeg prøvde meg på før jul tror jeg skaffet meg mine første grå hår.... :S

  De ser uansett veldig veldig gode ut så det spørs vel om jeg må prøve noe som ligner.

  Kanskje spre utover brett og strø nøtter over og så skjære i biter? Sikkert ikke like pent, men enklere!

  Masse lørdagshilsner fra en lat Siv!

  SvarSlett
 4. Det hørtes smart ut! Skal definitivt testes ut dersom jeg har veldig dårlig tid. Ha en fin helg, du også. :)

  SvarSlett
 5. Oh, det så godt ut. Jeg har en pose pistasjenøtter liggende som jeg vil bruke til macaroons, men kanskje jeg skal spandere noen på disse trøflene også?

  SvarSlett
 6. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå ligger innlegget ditt på Lesernes VG :-)

  SvarSlett
 7. MMMM. skal definitivt prøves;)

  SvarSlett
 8. Hei, sitter på en oh so boring nattevakt som straks blir mye hyggeligere med å lese på bloggen din. Ikke minst får jeg masse inspirasjon. Du skriver godt og er grundig i fremgangsmåte uten at det blir kjedelig. Noe jeg savner på diverse pestoer, trøfler og andre ting som kan stå en stund, er nettopp hvor lenge det kan stå? Hyggelig å gi som vertinnegave, julegave osv, men hadde vært fint å kunne informere om hvor lang tid de har på seg til å spise det opp (og hvor lenge før jul jeg kan lage julegavene;)).

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.