fredag 25. februar 2011

Enda flere rosa muffins

Her kommer det enda noen rosa muffins, denne gangen laget dels med sjokoladedeig og dels av sitrondeig. Siden jeg nettopp har skrevet et innlegg om sjokolademuffins, kommer sitronmuffinsene her - i reprise.

Dette trenger du
4 egg
2 dl sukker
8 spiseskjeer nøytral matolje
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Saft og revet skall av en sitron

Glasur:
ca 100 gram Philadelphiaost
ca 100 gram romtemperert smør
ca 300 gram melis
saft av en halv sitron
Farge, jeg brukte Wilton Pink Terracotta - geléaktige i konsistensen
Pynt - kuler eller hjerter

Slik gjør du
Egg og sukker piskes til eggedosis, oljen røres inn. Tørrvarer has i mens man pisker forsiktig. Ha tilslutt sitronskall og -saft i røren. Formene fylles 2/3 fulle med deig.

Muffinsene stekes i ca 10-15 minutter på 180 grader varmluft. Dette ble til tolv små muffinsformer og jeg brukte både papirformer og fast form.

Glasur:
Like deler med philadelphiaost og smør, passende mengde melis og litt saft av lime eller sitron. Farge etter humør. Dette piskes godt sammen i kjøkkenmaskinen. Jeg må innrømme at jeg ikke målte opp melis, men prøv dere frem til ønsket konsistens. Pass på at dere ikke bruker for mye sitronsaft, dette gjør at glasuren blir for løs. Glasuren sprøytes eller smøres på muffinsene når de er helt avkjølt, dette for at ikke glasuren skal smelte. Dryss eventuelt over fargerikt strø eller sølvkuler før glasuren tørker. Serveres med en serviett tilgjengelig.

4 kommentarer:

 1. Fint blogg med forskjellig som bør/vil prøves. Kunne godt tenke meg høns i hagen, men naboen truer med å kjøpe luftpistol..

  SvarSlett
 2. De ble veldig gode :)
  Litt for sure for min smak, men nå er jeg en som liker det veeeeldig søtt....
  De var veldig populære hos de som fikk smake rundt om :)

  SvarSlett
 3. Hvor mange muffens får man fra denne oppskriften?

  SvarSlett
 4. Det er lenge siden jeg laget akkurat disse, men jeg tror det blir ca 12 muffins. Lykke til!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.