torsdag 24. februar 2011

Salat med byggryn

Blogging er gøy. Jeg kan skrive akkurat hva jeg vil, om fristende kaker med både skremmende mange karbohydrater og et enda høyere antall kalorier en helt ordinær hverdag, om utilgjengelige råvarer, om mat som tar uforskammet lang tid. Det er fint om noen leser, og selvsagt enda bedre om de besøkende liker det de leser og kommer tilbake.

Så om jeg hadde vært taktisk, hadde jeg kanskje spart byggrynsoppskriften en stund til. Jeg har presentert flere byggrynsretter i det siste risikerer følgelig å trette dere ut. Imidlertid klarer jeg ikke å la være, jeg ble nemlig så begeistret. Begeistret over at den enkle salaten var så god - både som tilbehør til middagen og til lunsj på jobben dagen derpå. I tillegg var fargene til å bli glad av - og oppmuntring er det ingen tvil om at vi trenger i dette været.

"Nårti e våren?" spurte en av guttene meg om forleden dag. Jeg hadde nesten glemt at vi snart kan si at det bare er noen uker til våren. Glemt varme og sol, lyse kvelder og grønt gress. Da er det fint å få en liten påminnelse - både fra gutten min som etterlyste den mest eksplosive årstiden og salaten med eksplosive granateplekjerner i.Dette trenger du
Byggryn
Aprikoser, helst ferske, men også hermetiske duger
Granateple
Vårløk
Bladpersille
Perletomater
Agurk
Eventuelt egg

Til vinaigrette:

3 deler olivenolje
1 del hvitvinseddik
Litt honning
Salt og pepper etter smakSlik gjør du
Det er ingen stor utfordring å lage byggrynssalat. Bland det du har lyst på og har tilgjengelig. Pass på at det blir nok godsaker. Spis og nyt.

Her har jeg tilberedt byggrynene etter anvisning på pakken og blandet dem med resten av ingrediensene på listen over. Lag vinaigrette ved å blande sammen eddik, olje, honning salt og pepper. Dette skal blandes med byggrynene. Ellers gjelder universalregelen; Hemmeligheten er å ikke være sparsommelig med godsakene. Her som ellers i livet.

8 kommentarer:

 1. Mmm, så fristende. Jg hadde byggRIS som tilbehør til en fiskerett her om dagen, det var mettende, men ikke veeeldig smakfullt. Følte hvertfall at jeg spiste noe sunt:)
  Denne salaten skal prøves!
  Er innom deg hver dag, men ikke så flink å kommentere, skal skjerpe meg:)
  Klem fra Elisabeth

  SvarSlett
 2. Denne ser og høres veldig god ut, så den vil jeg prøve. Tusen takk for oppskrift!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 3. Den salaten ser rett og slett vårlig ut ja! Utrolige egg du har, men jeg regner med at de er fra hønsene dine...

  Gleder meg til salat sesongen og lurer på om ikke jeg også skal ta våren litt på forskudd....

  SvarSlett
 4. Det er ikke lenge siden lunsj, men nå ble jeg jammen litt sulten igjen. :)

  Jeg tror jeg nesten er for flink til å kommentere, og innimellom føler jeg jo nesten at jeg blir litt masete. :) Det er så mye lettere å kommentere enn å skrive selv syns jeg. Kan noen si skrivesperre?

  Godt det ikke gjelder deg. Tror denne skal prøves i dag som forsmak på våren, for i dag fikk vi jammen snø igjen.. brrr....

  SvarSlett
 5. For en utrolig fin blogg! Masse spennende her som absolutt må testes :-)

  SvarSlett
 6. Dette ser ut som en salat etter min smak - takk for inspirasjon :)

  SvarSlett
 7. Hei dette ser bra ut fint fargespill i salaten perfekte kokte egg supre bilder..beste hilsen kokken.....

  SvarSlett
 8. Tusen takk for fine kommentarer! Jeg blir så glad, skal dere vite! Eggene er fra hønene mine, ja. Jeg vet akkurat hvordan jeg skal få dem perfekt kokt - legg dem i varmt springvann, la de koke og ta tiden i tre minutter etter at det er begynt å koke. Fem minutter på vanlige butikkegg, tre minutter på mine dverghønseegg. :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.