lørdag 12. februar 2011

Lakselefser på hyttaAv en eller annen grunn er lakselefser hyttemat for meg. Antakeligvis er det en enkel forklaring på fenomenet, nemlig at jeg ofte serverer lakselefser når vi er på hytta. Det er så lettvint å gripe med seg litt god røket laks, en bunt med dill og snøfrisk i butikken. Lefser og løk har jeg nesten alltid tilgjengelig. Dermed har jeg alltid noe jeg kan lage til dersom vi får uanmeldt besøk selvom jeg ikke befinner meg et sted med butikk som nærmeste nabo - slik jeg ellers ofte gjør.Dette trenger du
Lefser, enten tortillalefser, hjemmelagede skikkelige lefser eller gode potetkaker
1 boks snøfrisk
2 spiseskjeer crème fraîche
2 sjalottløk
1 bunt dill
God røket laksSlik gjør du
Bland sammen snøfrisk og crème fraîche. Hakk løken og bland dette sammen med osteblandingen. Smør det utover en lefse, legg på laks i en stripe i midten - eller mer - dryss over dill og rull sammen. Skjæres i passende størrelser.

De blir ekstra gode dersom de får stå litt før de serveres.Jeg har forresten en skikkelig matlagingsdag i dag. Det er tradisjonenes og retromatens dag. Gleder meg til mer blogging etterhvert! God lørdag til dere!

3 kommentarer:

  1. Lakselefser er stor favoritt her i huset også.

    I dag hadde vi pinnekjøtt - med potetrist. Vi brukte amadinepoteter, og det ble veldig vellykket. Kun én potet sprakk. Jeg har tenkt litt på det der, hvorfor de ikke sprekker selv om de koker i flere timer, og min teori er at det blir så salt i vannet, at fuktigheten fra poteten trekkes ut. Samme som når man har saltkokte poteter. Uansett, resultatet ble bra og det frister til gjentakelse. Takk for tipset! :)

    SvarSlett
  2. Ingen dum teori, Høytrykk. Og takk for tilbakemelding på oppskriften, det er alltid gøy - spesielt når ting har vært vellykket.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.