lørdag 8. januar 2011

Salat med rødkål

Rødkål egner seg ikke bare som tilbehør til ribbe på julaften. Jeg laget rødkålsalat forleden dag, og det ble så godt at det som skulle være tilbehør til ovnsbakt laks dagen etter, istedet ble kveldsmat for mannen og meg.
Tipset er å ha tilstrekkelig av de andre tingene som er i salaten, slik at ikke rødkålen blir for dominerende. Og selvom jeg hadde planer om å spare den til dagen etter, tror jeg den egner seg best til servering med én gang den er ferdig - på grunn av utseendet. Den ser rett og slett friskest ut straks den er blandet sammen.

Dette trenger du
Rødkål
Ferske aprikoser (kan eventuelt byttes ut med fersken eller epler)
Appelsin
Granateple
Pinjekjerner
Olje og salt

Til dressingen:
Olje
Saft av lime
Hvitvinseddik
Akasiehonning
Salt og pepper

Slik gjør du
Start med å riste pinjekjernene på svak varme i litt olje og Maldonsalt. Legg de over på et kjøkkenpapir. Saltet vil sitte igjen på pinjekjernene på grunn av oljen. Finsnitt rødkålen og del på tvers, slik at bitene ikke blir for store. Vask og rens aprikosene, skjær de i fire og fjern kjernen. Skjær ut filétene av appelsinen. Rens granateplet. Legg rødkål først i en bolle og ha deretter aprikoser, appelsinfiléter, granateplekjerner og pinjekjerner på toppen.


Bland sammen olje, eddik, limesaft og honning, og smak til med salt og pepper. Hell dette over rødkålsalaten.

Dette ble som sagt spist til kvelds, hvilket det egnet seg ypperlig til. Jeg hadde imidlertid planlagt at det skulle få følge av ovnsbakt laks, og ser for meg at andebryst og stekte poteter også hadde vært godt. Skal definitivt testes flere ganger, og da skal jeg rapportere!

3 kommentarer:

 1. For en VAKKER salat! Herlig med mat som også kan nytes med øynene :)

  SvarSlett
 2. Mm, den så god ut! Jeg synes rødkål er kraftig undervurdert. Det er jo supergodt! Jeg lager gjerne coleslaw med rødkål og hodekål, samt dressing av hvitløk, olje, balsamicoeddik, ingefær salt og pepper. Uslåelig til falafel!

  SvarSlett
 3. En salat til å bli glad av!
  Takk for oppskrift. Det passet utrolig godt, siden jeg har rødkål liggende og ikke helt visste hva jeg skulle bruke den til.

  God helg!

  Pludrehanneklem

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.