søndag 9. januar 2011

Fletteloff

Eldstemann insisterte på å bake dagens brød. Helt greit for meg, det må jeg innrømme. Han hadde laget fletteloff i mat og helse på skolen i uka som var, og ville gjerne gjenta bedriften.

Det ble stort og fint og smakte godt til søndagsfrokost. Vi er imidlertid på hytta denne helgen, så vi fikk ingen eltehjelp fra noen maskin. Med god kjøkkenassistent gikk det imidlertid greit likevel.
Dette trenger du
7 dl hvetemel
3 dl vann
25 gram gjær
1 egg
1 spiseskje olje
1 spiseskje sukker
1 ts salt


Slik gjør du
Ha mel i en blandebolle. Rør gjæren ut i lunkent vann, og tilsett deretter sukker, salt og egg. Pisk det sammen, ha det i bollen med mel og bland godt. Det skal eltes til deigen blir glatt og fin. Sett bollen med plastfolie over til heving på lunt sted i ca en halv time. Strø litt mel utover en bakeplate og elt deigen godt. Del den i tre emner og lag pølser av emnene. Flett de sammen og skjul endestykkene så godt du kan. Løft den forsiktig over på et stekebrett og sett til heving med et håndkle over. Heves i ytterligere en halvtime, eller til den ser stor og fyldig ut. Pensle tilslutt med sammenpisket egg og strø over valmuefrø. Stekes i forvarmet ovn på 230 grader i 15-20 minutter.Og her snek minstemann seg med på bildet.

God frokost!

2 kommentarer:

  1. Så koselig at han ville lage til dere hjemme også :) Gleder meg til min lile mann kommer hjem fra skolen med nye oppskrifter han vil prøve ut!

    SvarSlett
  2. Fletteloff er virkelig noe som fenger. Så når storesøster her skal bake så er det fletteloff som står øverst på ønskelista.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.