lørdag 11. desember 2010

Verdens enkleste julegodteri

I dag har jeg laget verdens enkleste julegodteri. Noen dager, når det er flere ting som skal foregå samtidig, hender det at jeg firer litt på prinsippene mine. I dag var det marsipanen som ble gjenstand for prinsippløshet fra min side.Jeg hadde en del andre ting å gjøre, og tok utgangspunkt i en pakke med god marsipan fra Odense. De finnes i flere utgaver. Jeg synes den med 50 prosent mandler smaker godt, nesten like godt som hjemmelaget. Uansett er den et godt alternativ når man overhodet ikke har tid til å lage sin egen marsipan, og man må velge mellom ikke noe julemarsipangodteri og julemarsipangodteri på 50 prosent mandelmasse.

Det kommer hvertfall en oppskrift til basert på denne marsipanen, men her er den absolutt enkleste utgaven.

Lag små elegante kuler og rull de lett i melis og kakao. Dette både ser dekorativt ut, tar minimalt med tid og det aller beste; det smaker godt til en kopp sterk kaffe etter en middag. Julegodteri på 1-2-3.

5 kommentarer:

 1. Hei, Magne fra VG Nett her igjen. Nå har du fått plass på Lesernes VG, ha en god kveld :-)

  SvarSlett
 2. Dette ser såååå godt ut. Det ligner veldig på noe jeg lagde da vi hadde dansk ettermiddag her i USA for en uke siden. Du kan titte innom bloggen min/vår og se min mors oppskrift på havregrynskuler som også er veldig enkle: http://takkformat.blogspot.com/2010/12/julekonfekt-havregrynskuler.html

  God jul!

  SvarSlett
 3. Nydelig, tusen takk for godt tips!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.