torsdag 2. desember 2010

Karrisild

Like sikkert som at julen kommer hvert eneste år, like sikkert er det at det ble laget karrisild i adventstiden i mitt barndomshjem.Denne oppskriften er derfor fra en håndskrevet lapp som ligger i kjøkkenskapet. Hvor den opprinnelig kommer fra aner jeg ikke.

Dette trenger du
3-4 kryddersild
3 dl majones, gjerne hjemmelaget
karri etter smak (jeg bruker rett og slett det krydderet som selges under den noe upresise betegnelsen "karri")
3 spiseskjeer kapers
3 spiseskjeer finhakket løk
2 spiseskjeer hakket syltet agurk
1 spiseskje gressløk (ikke nødvendig)
dill, finhakket
Slik gjør du
Husk å vanne ut silden etter anvisningen på pakken. Bland alt sammen og la det stå litt slik at smakene går opp i en høyere enhet. Dette smaker godt sammen med mørkt brød eller lefse. Vi pleide å tyvsmake på den hjemmelagde silden lille julaften etter at vi hadde spist oss mette på grøt tidligere på ettermiddagen og pyntet tre og hus. Smaken av karri gir meg derfor en deilig følelse av at alt er pyntet og klart.

1 kommentar:

  1. Nam, her er det heller ikke jul uten sild. Jeg må ha tomatsild, og den MÅ være hjemmelaget:) De siste årene har jeg også laget rigasild som er en type rømmesild. Nå skal jeg jaggu prøve karrisild også :)

    Klem Ingvild

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.