onsdag 27. oktober 2010

Vaniljeekstrakt - en oppdatering

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om å lage vaniljeekstrakt selv, hvor jeg lovet dere en oppdatering om hvordan den virket.Nå har den stått i kjøleskapet tilstrekkelig lenge til å ta opp i seg smaken av vanilje skikkelig. Jeg har sammenlignet med ferdigkjøpt vaniljeekstrakt, og synes faktisk det lukter mer markant av vanilje av den hjemmelagede versjonen. Siden jeg skal kjøre minstemann til fotballtrening senere idag unnlot jeg å smake for mye, men det virker som også smaken av vanilje har festet seg skikkelig på min egen ekstrakt. Men, som Lena har kommentert i innlegget det er lenket til over, smaken av rom er også ganske fremtredende. Jeg skal derfor forsøke meg på hennes oppskrift neste gang. Nå har jeg imidlertid tilstrekkelig vaniljeekstrakt en god stund.

Snart kommer det en kake også, hvor jeg har brukt min egen vaniljeekstrakt.

8 kommentarer:

 1. Jeg har sett utenlandske matprogram hvor vanlilje-ekstrakt blir brukt, men har aldri sett noe som likner engang i norske butikker. Kan noen fortelle meg hvor man kan få tak i dette? Og hva er forsskjellen i smak og bruk på ekstrakt og vanlig, ekte vaniljestang?

  -ho Marit

  SvarSlett
 2. Du kan kjøpe vaniljeekstrakt fra denne linken: http://www.janeasher.com/. Hun har butikk i Chelsea i London, men det går fint å handle på nettet hos henne. Jeg kjøper sjokoladechips som jeg har i bollene når jeg baker sjokoladeboller :-) Bare pass på å holde deg under 200,- kroner hver gang du handler.

  SvarSlett
 3. Hei
  Jeg lager alltid vaniljeekstrakt med rom, jeg har prøvd vodka også men den blir "tynnere" på smaken.

  jeg lager så mye att den kan stå i minst 6 mnd før jeg bruker den. Da er romsmaken omtrent borte og den smaker nydelig av nesten bare vanilje

  SvarSlett
 4. Tusen takk for svar, Bente. Nå er det jo et år siden jeg laget min, og erfaringen min er at den smaker og lukter sterkt av vanilje og ikke særlig rom. Så da har vi gjort de samme erfaringene.

  SvarSlett
 5. Mulig dette er ett dumt spørsmål, men dere som har laget den med rom bruker dere hvit eller brun rom?

  SvarSlett
 6. Ikke dumt spørsmål. :-) Jeg brukte brun rom.

  SvarSlett
 7. Må vaniljeekstrakten stå å trekke i kjøleskap? Jeg har min i vanlig kjøkkenskap.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg tror ikke den trenger å stå i kjøleskapet. :)

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.