Et stadig tilbakevendende problem hos oss, og sikkert hos mange andre også, er brune bananer på fruktfatet. Men det finnes heldigvis råd, her er bananmuffins med sjokolade.
Dette trenger du
Dette trenger du
2 egg
1 dl sukker
1 dl brunt sukker - eventuelt bare 2 dl vanlig sukker
1/2 boks rømme eller crème fraiche
2-3 moste bananer
2 dl havregryn
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
3 spiseskjeer kakao
Litt kakao til å drysse på toppen
Litt kakao til å drysse på toppen
Slik gjør du
Visp lett sammen egg og sukker i en bakebolle. Mos bananene med en gaffel og ha det i røren. Tilsett rømme og bland alt sammen. Ha i havregryn, hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og kakao og rør godt. Legg gjerne papirmuffinsformer i en fast form. Fordel røren i muffinsformene. Bruk en isskje eller en spiseskje og fyll formen ca 2/3 full. Stek i midten av ovnen på 180 grader varmluft til de ser ferdige ut, omtrent 15 (+/-) minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv eller en kakepinne i midten av en muffin for å se om den er ferdig før den tas ut av ovnen. Ta papirformene ut av den stive formen og avkjøl på rist.
Pynt med et lett dryss med kakao. Et tips er å bruke en liten tesil, da er det lett å få til et jevnt dryss.
Pynt med et lett dryss med kakao. Et tips er å bruke en liten tesil, da er det lett å få til et jevnt dryss.
Andre tips til hva du kan lage med bananer? Her er bananbrød 2.0, bananbrød 3.0, bananmuffins med kremosttopping, bananmuffins med kokos og banan- og yoghurtis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.