fredag 22. oktober 2010

Lammegryte med klassisk smak

Det blir litt mye lam om dagen, men vi er nødt til å angripe fryseren dersom vi skal få plass til mannens jaktutbytte. Her kommer det derfor en helt ordinær, men veldig velsmakende gryte med rosmarin, hvitløk og squash.Dette trenger du
1,2 kg lammebog i skiver - med ben
Stekesmør
Lammekraft
Hvitvin
2 løk
4-5 fedd hvitløk
3 kraftige kvister rosmarin
Salt og pepper
Squash

Slik gjør du
Forvarm ovnen til 150 grader med varmluft.

Brun kjøttet i smør på begge sider på relativt sterk varme. Pepre underveis i stekeprosessen. Bruk en gryte som kan settes i ovnen. Jeg fikk testet den nye Le Creuset-gryten min og ble veldig begeistret.

Legg kjøttet til side på en tallerken. Del løken i to og skjær den i skiver. Fres den i det samme smøret til den er myk og gylden. Ha kjøttet tilbake i gryten og tilsett hele fedd med hvitløk. Hell over like deler med kraft og hvitvin til det nesten har dekket kjøttet. HER kan dere lese om hvordan man lager lammekraft. Bruk vann dersom dere ikke har tilgang til kraft, men da er det viktig at det er ben på stykkene.

Bunt sammen rosmarinen og legg den i gryten sammen med resten.

Sett gryten i ovnen og skru av varmluften. Temperaturen skal fremdeles være rundt 150 grader. Gryten skal godgjøre seg til kjøttet slipper beina, jeg tror det tar minst to timer. Når den nesten er klar, tilsett squashen i litt store terninger. Dette skal koke med resten av gryten i de siste 20 minuttene.

Og hva skjer da? Jo, den går opp i en høyere enhet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.