Sider

onsdag 27. april 2016

Potet- og sellerirotmos

Av og til vil man bare ha minimalt med tilbehør, samtidig som man vil servere både potet og grønnsaker ved siden av middagen. Løsningen på dette kan være å lage mos av flere sorter grønnsaker og potet og jeg har funnet ut at kombinasjonen sellerirot og potet er utrolig godt. Dette er egentlig ikke en skikkelig oppskrift, mer et tips til hva man kan lage som tilbehør til både fisk, gryteretter med både kylling og kjøtt, ja, i det hele tatt, enkelt tilbehør til en god hverdagsmiddag. 



Dette trenger du
Sellerirot
Poteter
- like deler
Salt
Nykvernet pepper
Crème fraiche, smør eller litt melk
Fersk timian (kan droppes, men gir god smak)

Slik gjør du
Vask og skrell poteter og sellerirot og skjær i biter for å korte ned koketiden. Start med selleriroten. Kok til det er mørt, ca ti minutter, men avhengig av hvor store biter du lager. Hell av vann og la det dampe godt av, mos med en potetmoser og smak til med crème fraiche, salt, pepper og finhakket timian. Server ved siden av en gryterett, til fisk eller annen type kjøtt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.