mandag 25. april 2016

Polarbrød med havregryn

Polarbrød har lenge stått på listen over ting jeg har lyst til å lage. En dag med noe skral brødboks ble det polarbrød til kvelds. Supergodt og ganske lettvint å lage. Jeg kjevlet ut bolleemner, så de ble litt rustikke i fasongen. Om du heller ønsker å lage fine, jevne polarbrød, så er det en god idé å stikke ut brødene med en form. 
Dette trenger du
200 gram lettkokte havregryn
800 gram hvetemel
1 pose tørrgjær
2 spiseskjeer sukker
3-4 klyper ts salt
1 dl nøytral olje
4,5 dl melk
2 dl vann

Slik gjør du
Bland mel, havregryn, tørrgjær, sukker og salt og rør godt sammen. Ha i væsken, som helst bør være lunken. Tilsett olje tilslutt og elte godt sammen, helst 10-15 minutter. Jo mer elting, desto bedre blir deigen. Sett på lunt sted og la den heve til dobbel størrelse. Finn frem to stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 200-220 grader. Ha deigen over på en melet flate og del den i to. Kjevle ut en ca 1 cm tykk leiv og trykk ut polarbrød med former i passende størrelse, eller gjør som jeg gjorde - skjær av bolleemner og kjevle ut hvert enkelt polarbrød. Stikk hull med en gaffel for å unngå at de heves for mye. La de etterheve under kjøkkenhåndkle i ca 20 minutter og stek i ovnen i ca 10 minutter til de ser ferdige ut. Avkjøl på rist. 

Smaker godt som kveldsmat, i matpakken, til suppe til middag osv. Aller best er de nybakte og varme rett fra ovnen! 

1 kommentar:

  1. Byttet ca 200g av hvetemelet med fibra mel-litt grovere-fortsatt kjempegode! Takk for god oppskrift Ina;)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.