onsdag 16. mars 2016

Blomkål"couscous"

Blomkål blir kanskje sett på som en litt traust og uspennende grønnsak, men det er feil. Ihjelkokt blomkål er riktignok ikke særlig stas, men den hvite grønnsaken er et flott utgangspunkt for mange gode tilbehørsretter. Dette er en slags salat med blomkål som base, og man kan egentlig variere smak etter ønsker, tilgjengelighet og humør. Jeg har laget noe som passer fint med både kjøtt og fisk, med litt sting av chili. Lag ekstra stor porsjon, så har du både til middag og lunsj dagen etter. 

Dette trenger du
½ dl pinjekjerner
1 gul løk
2 fedd hvitløk
½ - 1 rød chili uten frø
1 dl tørkede tranebær
1 dl hakkede soltørkede tomater
Stekeolje
Bladpersille
Salt og pepper
1 blomkålhode

Slik gjør du 
Start med å riste pinjekjernene i en tørr panne på middels varme. Legg tilside. Hakk løk, knus og hakk hvitløk og surr i litt olje i en stor panne. Rens og skjær chilien i små biter og ha i pannen sammen med løken. Hakk tranebær og soltørkede tomater og ha det også i pannen. Rens blomkålen og del den i biter. Kjør den i en foodprocessor til den ser ut som couscous, det vil si små frø. Den skal ikke være altfor finkornet, så pass på, her kan det være lurt å bruke maskinens ”puls”knapp. Ha ferdig oppkuttet blomkål i pannen og bland godt sammen. Rør lett inn finhakket bladpersille og de ristede pinjekjernene rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.