onsdag 10. februar 2016

Tomatsuppe med røde linser og fullkornspasta

Dette er en ekstra lettvint tomatsuppe, som fint kan lages selv de dagene man har dårlig tid. Det er også godt med mat i suppen, siden den inneholder røde linser og fullkornsskruer. Om du vil, kan du også servere egg til, og gjerne litt brød ved siden av. 



Dette trenger du
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
Olje til steking
2 bokser hermetiske tomater
(Gjerne noen ferske tomater i tillegg, men ikke nødvendig)
Eventuelt tomatpuré eller et par spiseskjeer soltørkede tomater
2 dl ukokte røde linser
Ca 1 liter kraft eller buljong
Salt og pepper
Timian eller oregano
Eventuelt ferske urter som timian, oregano eller bladpersille til servering
Fullkorn pastaskruer

Slik gjør du
Tilbered skruene etter anvisning på pakken. Surr grovhakket løk og hvitløk i litt olje i en stor gryte. Krydre med pepper, timian og oregano. Tilsett hermetiske tomater, eventuelt ferske tomater i biter, tomatpuré og soltørkede tomater dersom du har det. La det koke opp og ha deretter i kraft eller buljong og røde linser. La den småkoke til linsene er ferdig tilberedt. Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og eventuelt mer krydder eller urter. Server med pastaskruer og et dryss hakkede urter om du har lyst til det. 

Voila! Middag på femten minutter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.