torsdag 25. februar 2016

Lettvinte pitabrød

Pitabrød er ikke alltid like lett å få til. Meningen er at de skal bli luftige, slik at man skal kunne åpne og fylle dem med godsaker, men ikke sjelden ender det opp som boller i stedet. Jeg har funnet ut at hemmeligheten ligger i utbakingen, og denne oppskriften pleier å fungere.


Oppskriften er til ca 10 pitabrød.


Dette trenger du
10 dl hvetemel
Ca 4,5 -5 dl vann
1 ts salt
4 ts tørrgjær eller 20 gram fersk gjær
1 klype sukker

Slik gjør du
Bland fingervarmt vann, tørrgjær og sukker og la det stå noen minutter. Tilsett salt og mel og rør godt. Elt deigen i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin, enda litt lenger dersom det gjøres manuelt, til den er helt silkemyk. Deigen vil være litt løs, så det er aller best å bruke eltemaskin. Sett den til heving i omtrent 1 time. Ha deigen over på kjøkkenbenken og del den i 10 emner. Bruk ekstra mel, da deigen vil være litt klissete. Lag boller av emnene, trykk de forsiktig flate på sidene og legg de over  på stekebrett. Det går også an å bruke kjevle til dette. Det er viktig at de ikke trykkes sammen på midten, da vil de ikke bli like luftige. La de etterheve 10-20 minutter og stek deretter i varmluft på 250 grader til de har fått en gylden farge, ca 8-10 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.