onsdag 24. februar 2016

Frokostpizza med egg og bacon

Jeg kaller dette frokostpizza siden den er fylt med egg og bacon. Men det går selvsagt an å spise den til både lunsj og middag om du ønsker det. Uansett er det en god variasjon til en sen helgefrokost hvor du egentlig drømmer om pizza. 


Oppskrift til 3-4 litt store minipizza


Dette trenger du
Deig:
5 dl hvetemel
ca 2,5 dl lunkent vann
12 gram fersk gjær eller 1/4 pose tørrgjær
1-2 spiseskjeer olivenolje
1/2 ts salt
1 barneskje honning

Fyll:
Små tomater
2 pakker fersk mozzarella
1 pk. bacon
Egg, ett pr. minipizza
Bladpersille
Basilikum


Slik gjør du
Deigen:
Rør ut gjær i lunkent vann. Ha mel, olje, salt og honning i en bakebolle og rør det lett sammen med vannet. Elt deigen til den er smidig og fløyelsmyk, gjerne opp til 15 minutter. Sett til heving på lunt sted med plastfolie over bollen. La den stå til den er hevet til dobbel størrelse. Mens deigen hever, stekes bacon på vanlig måte i en stekepanne.

Sett ovnen på 250 grader. Ha deigen på en melstrødd plate og del inn i fire emner. Kjevle ut pizzaer og legg på stekebrett med bakepapir. Ha på mozzarella revet opp i biter. Legg på tomater delt i skiver og bacon i biter. Sett av plass til å ha egget i midten av pizzaen. Dryss over litt finhakket bladpersille og sett inn i ovnen. La den stå i omtrent 7-10 minutter, ta den ut når det er noen minutter igjen og knekk et egg i midten av pizzaen. Sett inn i ovnen igjen i omtrent 2-4 minutter. Sett gjerne ned varmen litt. Dryss over finhakket fersk basilikum og server umiddelbart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.