mandag 15. februar 2016

Kålruletter med svinekjøttdeig

Jeg må innrømme at kålruletter ikke er det første jeg tenker på når travle middager skal planlegges. Men det smaker godt og kan gjerne varieres - som her med litt asiatiske smaker. Denne gangen er det de klassiske kålrulettene som står på menyen, og i Egersund er det vinterferie, så kanskje noen har litt ekstra med tid de har lyst til å bruke på kjøkkenet. 


Dette trenger du
400 gram svinekjøttdeig
1 ts salt
1/2 finhakket løk
Nykvernet pepper
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskat
1 1/2 spiseskje potetmel
1 1/2 dl kald melk
12 kålblader
Ca 3 dl kraft eller buljong

Slik gjør du
Løsne kålbladene og kok dem i vann i 5-10 minutter. Legg de rett over i iskaldt vann og la de renne godt av seg på et kjøkkenhåndkle. Skjær løk i store biter og kjør det smått i en foodprosessor. Ha i kjøttet og salt og kjør det godt sammen. Tilsett pepper, ingefær, muskat og potetmel og kjør videre. Spe på med melk mens foodprosessoren går. Legg litt farse på hvert kålblad og rull sammen. Legg de tett sammen i en ildfast form, eller knyt de sammen for at de skal holde på formen. Hell over buljongen, legg aluminiumsfolie over formen og sett inn i formvarmet ovn til 200 grader. La de stå til de er ferdige, ca 20 minutter. Server kålruletter med kokte poteter, en hvit eller brun saus og litt dampede grønnsaker som brokkoli og gulrøtter - skikkelig klassisk middagsmat!

1 kommentar:

  1. Hei, du har så gode oppskrifter. Hilsen fra en utlenigs dame :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.