lørdag 2. januar 2016

Rødbetesalat med eple

Rødbetesalat er godt å ha til leverpostei eller annet kjøttpålegg, eller rett og slett bare som tilbehør til middag. Det går an å bytte ut créme fraiche med kesam for en litt lettere utgave, dersom man ønsker det nå når vi har sparket igang et nytt år. Dette trenger du
2 middels store rødbeter, kokt og skrelt (gjerne flere, dersom du ønsker det)
2 epler, skrelt
3-4 stilker vårløk, hakket (evt. rødløk eller sjalottløk9
Saft av sitron, 1/2 til 1 - avhengig av hvor tørr sitronen er og hvor syrlig man foretrekker den
Salt og pepper
1/2 til 1 boks crème fraîche
2 spiseskjeer majones, gjerne hjemmelaget, men ikke nødvendig

Slik gjør du
Kok rødbetene med skall, men godt vasket. Grunnen til at det er greit å beholde skallet på er at fargen forsvinner i mindre grad ut i kokevannet når skallet beskytter rotgrønnsaken. Sjekk rødbetene med en skarp kniv. Koketiden varierer veldig etter størrelse, samt etter hvor "gamle" rødbetene er. Jo senere på høsten, desto lenger koketid. Etter at de er ferdig kokt legges de til avkjøling i gryten med kaldt vann. Skift vann etterhvert som det tar til seg varmen fra de nykokte rødbetene. Finhakk vårløk. Skjær rødbetene og skrelte epler i små biter. Bland med vårløken. Rør sammen crème fraiche, majones, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha majonesblandingen over rødbetene og rør forsiktig sammen. La det hele stå noen timer, slik at både smak og farge får satt seg skikkelig. Denne er best å lage dagen før den skal spises. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.