tirsdag 12. januar 2016

Råmelkspudding eller kalvedans

Kalvedans, spannost, råmelkspudding, pottost. Kjært barn har mange navn, selv er jeg vokst opp med mammas kalvedans fra grønne fayansefat på gården der vi tilbragte alle ferier da jeg var liten. Barndomsminner på sitt aller beste. Det er ikke så enkelt å få tak i råmelk, men kjenner du en bonde så kan du i det minste spørre pent - kanskje han eller hun har litt å avse. 


Hos Smakebiten fant jeg litt fakta om råmelk; Råmelk regnes ikke som melk i tradisjonell forstand. Den har et lavt innhold av laktose, og inneholder mye proteiner og fett. Det er det første sekretet som kommer rett etter kalving, før den ordinære melkeproduksjonen settes igang. Om man bruker råmelk i vafler, pannekaker eller lapper trenger man ikke bruke egg i tillegg. 


Dette trenger du
1 liter råmelk
1 liter lettmelk
4 spiseskjeer sukker
Litt kanel

Serveres med jordbærsaus og hakkede pistasjenøtter

Slik gjør du
Bland alt sammen, og ha i brødformer eller andre former. Stek i vannbad på ca 150 grader til det er blitt stivt, omtrent 45 minutter. 

Serveres kaldt med jordbærsaus og hakkede pistasjenøtter. Det er enkelt å varme opp en pose frosne jordbær, søte litt om nødvendig og mose lett med en potetmoser. Avkjøl før servering. 

1 kommentar:

  1. Jordbærsaus, det var en ny vri. Det må testes. :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.