fredag 8. januar 2016

Eltefrie rundstykker med linfrø og gresskarkjerner

Jeg går ikke lei eltefri gjærbakst. Dette er en litt ny variant av rundstykker laget i muffinsform. Jeg trengte ikke pensle formen, og brukte heller ikke papirformer, men det avhenger sikkert av hva slags form du har. Disse blir litt mindre enn ciabattaene jeg bare klipper til og legger på brettet, og de passer supert som tilbehør til middag. Men for all del - lag de gjerne til frokost også! Om du rører sammen deigen i ettermiddag, så har du til frokost imorgen. 


Dette trenger du
500 gram hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
1 neve gresskarkjerner
1 neve linfrø
4 dl vann
Gresskarkjerner til toppen

Slik gjør du 
Bland det tørre i en bolle og hell over væsken. Bland raskt sammen og sett det til heving på lunt sted i 12-20 timer. Bruk en bolle med lokk eller dekk til med plastfolie. Finn frem en bakeplate og dekk med bakepapir, eller bruk en muffinsform. Dryss litt hvetemel over deigen og bruk en saks til å klippe av passende emner. Legg disse med litt avstand mellom på bakeplaten eller fordel deigen i muffinsformene (12 stk. - så de blir litt mindre enn de 8 som får plass på bakeplaten. De trenger ikke formes ytterligere eller se fine ut, i ovnen får de det rustikke flotte utseendet som karakteriserer ciabatta. Pensle rundstykkene med litt vann og dryss over noen gresskarkjerner på toppen. Sett brettet inn i kald ovn og sett ovnen på 200-220 grader. Følg med, etter 15-20 minutter bør de snart være ferdige. Dette avhenger selvsagt av hvor rask ovn man har, så følg nøye med. Ciabattaene skal være gylne i fargen.

Avkjøles på rist og nytes i fersk tilstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.