torsdag 21. januar 2016

Cornflakespanert laks med søtpotetmos, grønnsaker og dip

Når man panerer fisken før den varmebehandles, tilfører man både smak og struktur. Cornflakespanert fisk har lenge stått på "to do"-listen, og det er definitivt ikke siste gang jeg lager det! Cornflakes bidrar til fin kontrast til laksefileten, og smaken er såpass nøytral at det hele matcher fint. Det blir nok mer cornflakespanering fremover, om jeg skal oppfylle mine gutters ønsker...


Dette trenger du

Panert laks:
500 gram laksefilet
Salt og nykvernet pepper
1 dl mel
1 egg
4 dl cornflakes

Søtpotetmos:
Ca 800 gram søtpotet
50 gram smør
Saft fra en halv sitron
Salt og pepper

Dipp:
2 dl rømme eller creme fraiche
2 dl yoghurt naturell
Hakket persille
Salt og pepper

Grønnsaker:
1 lang paprika
1/2 agurk

Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Skrell søtpotetene og kok til de er møre. Skjær i biter først om du ønsker at det skal gå raskere. Gjør klar fisken mens søtpotetene koker. Knus cornflakesen i en pose. Rull fiskefiletene i en blanding av mel, salt og pepper, deretter i vispet egg, og tilslutt i den knuste cornflakesen. Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og sett i ovnen. Stek i ca ti minutter, eller til fisken er ferdig. Den blir best om den ikke blir stekt for mye.

Lag søtpotetmos. Hell av vannet når søtpotetene er ferdig kokt. Bland inn litt smør og mos godt. Smak til med salt og pepper.

Bland yoghurt og creme fraiche og rør inn hakket persille, salt og pepper. Skjær strimler av agurk og paprika.

Server fisken med søtpotetmos, grønnsaker og dipen ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.