tirsdag 15. desember 2015

Kokosmakroner

Jeg er på stadig leting etter den perfekte kokosmakron. Håpet er at jeg en gang skal finne akkurat den som farmoren min laget da jeg var liten. Jeg pleier å lage kokosmakroner med eggehvite, sukker og kokos, men her om dagen kom jeg over Bollefruas kokosmakroner. Disse har jeg nå laget, men jeg reduserte litt på sukkeret. Enkel oppskrift, men husk å kjøpe to pakker med kokosmasse, den er på 200 gram, og her trenger du 250 gram. 


Og resultatet? Ikke helt lik min farmors, så jeg må nok teste ut enda en oppskrift i år, men de smakte utrolig godt. Så disse blir nok gjengangere blant de x antall julekakene jeg lager før jul uansett...
Dette trenger du
50 g smør
2 egg
100 gram sukker
250 kokos

Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og sett til avkjøling. Pisk egg og sukker til eggedosis og bland inn kokosmasse og smør. Rør sammen, men ikke for mye, og la den stå og svelle et par minutter. Sett topper av røren på stekebrett med bakepapir, jeg brukte en isskje til dette, men det går fint an å bruke en spiseskje også. Stekes i ovnen på midterste rille ca 12-14 minutter. Avkjøles litt på bakeplaten og has deretter over på rist. 

De egner seg godt for frysing, dersom du ikke ønsker å spise alle med en gang. Ellers holder de seg også i en lufttett boks. 

Oppskriften rekker til ca 20 kokostopper. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.