torsdag 10. desember 2015

Hjemmelagde fiskeburgere med coleslaw

Hjemmelagde fiskeburgere er godt i all sin enkelhet. Guttene mine spiser masse når de får det servert, og det er lett å variere tilbehøret. Denne gangen ble det som burger, med brød og cole slaw med rødkål.


Jeg har funnet en grunnoppskrift som fungerer fint, som også er lett å gange opp. For det er ikke til å stikke under en stol; fiskekaker er ikke noe man går i gang med de dagene det er aller mest travelt i heimen. Samtidig er det ikke uoverkommelig heller, man må bare planlegge litt. Jeg lager derfor alltid fiskekaker av minst 2 kg fisk, og benytter sjansen til å kunne legge noe i fryseren, ha til lunsj dagen etter eller rett og slett servere det samme to dager på rad. På hotellet mitt skjer nettopp det med jevne mellomrom; det er samme middagsmeny flere dager på rad.

Bruk fersk fisk når du lager fiskekaker. Fisken mister mye av sine bindeegenskaper når den har vært nedfryst. Jeg varierer også over ulike fiskeslag og lar tilbud og tilgjengelighet bestemme. Nå ble det halvparten torsk, og halvparten brosme. (Ganske tilfeldig valgt, ut fra hva som var i fiskedisken.) Man kan også bruke blant annet lyr og sei.

Dette trenger du
500 gram fiskefilet uten skinn og ben
1 spiseskje potetmel
1 egg
2 dl melk og fløte (Tilsammen 2 dl, altså en blanding. Blandingsforholdet bestemmer du, jeg bruker 1 dl av hver.)
1/2 - 1 ts salt
Pepper og muskatnøtt etter smak
1-2 stilker finhakket vårløk eller tilsvarende mengde gressløk

Slik gjør du
Fisken må som sagt være fersk og den må også være iskald. Skjær fisken i biter og ha den i en kjøkkenmaskin med kniver sammen med salt. Kjør det sammen i 15-20 sekunder. Tilsett resten av ingrediensene og kjør videre til alt er godt blandet. Formes i hendene eller øses opp med en spiseskje, stekes på panne på begge sider til de er gjennomstekt og gylne på utsiden. Man kan også steke kakene raskt i panne, legge dem på stekebrett og deretter steke dem i ovnen i ca ti minutter på rundt 200 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.