onsdag 9. desember 2015

Myke honnningkaker med sjokoladebiter

I gamledage gav man honningkaker til den man holdt af.
Står det med vakker håndskrift på en lapp som ligger i kjøkkenskapet sammen med oppskriften på honningkaker. Lappen er skrevet av søsteren min, og dette er kaker jeg har bakt i mange år. De er runde og myke og smaker søtt av honning. Det smarte er at man kan skifte ut smakstilsetningene etter humør. Dette er oppskrift på kaker med tranebær, sjokolade og mandler. Andre ganger har jeg prøvd hakket sjokolade, hakkede tørkede aprikoser og rosiner. Kjenn etter hva du har lyst på og slå deg løs!


Dette trenger du
250 gram honning
250 gram sukker
250 gram smør
5 eggeplommer
2 ts bakepulver
1 ts hornsalt
700 gram hvetemel
2 ts kanel
2 ts nellik
2 ts kardemomme
2 ts ingefærkrydder
50 gram hakket sjokolade
50 gram hakkede mandler
2 never tørkede tranebær, hakket

Glasur:
Melis
Eggehviter
1 spiseskje rom

Slik gjør du
Smelt honning, sukker og smør i en gryte på svak varme, og sett deretter til avkjøling. Bland mel, bakepulver, hornsalt, krydder, tranebær og mandler i en stor bolle. Tilsett eggeplommene i honningblandingen én og én. Når honningblandingen er nok avkjølt blandes det våte i det tørre Elt  godt sammen, gjerne med en K-spade på kjøkkenmaskinen. Deigen skal bli smidig, og lett å få av fingrene. Form deigen til kuler med en iskremskje på stekeplaten og trykk de deretter lett sammen. De må settes med god avstand på platen. De skal stekes midt i ovnen i omtrent 10-15 minutter på 175 grader. Pass godt på, de skal heve litt og slippe platen før de tas ut av ovnen. Pynt med melis, eller behold de som de er. 

2 kommentarer:

  1. Hvordan oppbevarer du kakene, eller blir de spist opp med en gang? 😀

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tea! Hehe, de blir ikke spist helt med en gang. Jeg oppbevarer dem i en kakeboks. Tror det er greit å fryse dem også, dersom de skal vare mer enn 1-2 uker.

      Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.